Nummer

Just nu arbetar Länsteatrarna med stöd från Kulturstiftelsen för att skapa förutsättningar för att nättidningen Nummer ska kunna ges ut igen.

Läs mer här

Linde Sjöstedt, verksamhetsledare för Länsteatrarna i Sverige, har på uppdrag från Länsteatrarnas styrelse undersökt möjligheterna för en fortsatt utgivning av Nummer:

– Nättidningen Nummer har nu legat nere i nästan nio månader nu. Länsteatrarna erhöll ett bidrag i december 2014 för en förstudie från Postkodlotteriets Kulturstiftelse för att undersöka möjligheterna för finansiering och utveckling av sajten. Den långsiktiga finansiering är ännu inte löst – men arbetet fortsätter att hitta en lösning. Förstudien är avklarad och utifrån den har en rapport skrivits som nu publiceras på Länsteatrarnas hemsida.

Läs gärna rapporten i sin helhet genom att klicka på dokumentet till vänster.

Kulturstiftelsen_cmyk_NY kopia

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.