Nyhetsbrev

2021-06-10:

Äntligen lättar restriktionerna! Och visst spelas det sommarteater på länsteatrarna även sommaren 2021. Coronasafe, med anvisade sittplatser och på tillbörligt avstånd, såklart. I vårt senaste nyhetsbrev skriver vi om Norrbottensteaterns, Västerbottensteaterns, Västanå Teaters och Scenkonst Sörmlands sommarsatsningar.

Vi berättar om aktuella händelse på Folkteatern Gävleborg, Folkteatern Göteborg, Norrdans, Teater Västernorrland, Byteatern Kalmar Länsteater och Regionteatern Blekinge Kronoberg: En helt ny dansfestival i Blekinge! Nytt initiativ presenterar scenkonst i staden – i mobilen! Och mycket mer…

Vi frågade Camilla Ekelöf konstnärlig chef för Dans och Unga Spira, om hon ville skriva några rader om sig själv och sitt nya uppdrag. Och missa inte ordförande Robert Uittos senaste krönika!

Läs på webben

 

Här finns arkiverade nyhetsbrev

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 26-27 augusti

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet börjar den 26 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Clarion Hotel Amaranten Kungsholmsgatan 31 i Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 3 400 kr, och inkluderar logi, kost, och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 27 augusti efter gemensam lunch. Vi gästas av Simon Northon, ordföranden för Fackförbundet Scen och Film samt Veronica Lamppa Lönnbro, enhetschef för konstarter och regional utveckling på Kulturrådet. Läs mer på vår hemsida www.lansteatrarna.se.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Michael Johansson på epost: michael.johansson@lansteatrarna.se.Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 10 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.