Michael Johansson anställdes på Länsteatrarna i Sverige i april 2018 som verksamhetsledare. Under de senaste åren har organisationen utvecklats och Länsteatrarna i Sverige har arbetat målmedvetet för att lyfta fram den regionala scenkonstens intressen. Michael Johansson avslutar sin tjänst den sista november.

-Det är sällan lägligt, när en duktig medarbetare väljer att sluta. Samtidigt har styrelsen och medlemmarna tillsammans med Michael Johansson lyckats stärka Länsteatrarna i Sverige som en viktig organisation för den regionala kulturen och den regionala scenkonsten i synnerhet. Länsteatrarna står i dag starka som den fria kulturens försvarare och har en stabil grund att stå på för sitt fortsatta arbete förmoda förutsättningar för regional scenkonst. Vi önskar så klart Michael lycka till med nya uppgifter! säger Robert Uitto, ordförande, Länsteatrarna i Sverige.

– Efter fyra givande år så är det dags för mig att söka nya utmaningar. Det har varit väldigt stimulerande att samarbeta med medlemmarna och alla förtroendevalda. Detta är en bra tidpunkt för mig att gå vidare eftersom flera av de frågor som jag har arbetat med nu är på väg att landa. Något som jag är särskilt stolt över är att ha varit med och profilerat organisationen som en stark kulturpolitisk aktör för den regionala scenkonsten. Jag är nu redo för nya uppdrag och utmaningar! säger Michael Johansson.

Michael Johansson arbetar till och med den 30 november 2022 och kvarstår i sin roll under uppsägningstiden. En rekryteringsprocess för hans efterträdare kommer nu att inledas av Länsteatrarnas styrelse.

Robert Uitto
070-962 73 64
robert.uitto@regionjh.se

Michael Johansson                                                                          
070-234 04 89                                                                             
michael.johansson@lansteatrarna.se   

Foto: Jonas Jörneberg.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.