Michael Johansson anställdes på Länsteatrarna i Sverige i april 2018 som verksamhetsledare. Under de senaste åren har organisationen utvecklats och Länsteatrarna i Sverige har arbetat målmedvetet för att lyfta fram den regionala scenkonstens intressen. Michael Johansson avslutar sin tjänst den sista november.

-Det är sällan lägligt, när en duktig medarbetare väljer att sluta. Samtidigt har styrelsen och medlemmarna tillsammans med Michael Johansson lyckats stärka Länsteatrarna i Sverige som en viktig organisation för den regionala kulturen och den regionala scenkonsten i synnerhet. Länsteatrarna står i dag starka som den fria kulturens försvarare och har en stabil grund att stå på för sitt fortsatta arbete förmoda förutsättningar för regional scenkonst. Vi önskar så klart Michael lycka till med nya uppgifter! säger Robert Uitto, ordförande, Länsteatrarna i Sverige.

– Efter fyra givande år så är det dags för mig att söka nya utmaningar. Det har varit väldigt stimulerande att samarbeta med medlemmarna och alla förtroendevalda. Detta är en bra tidpunkt för mig att gå vidare eftersom flera av de frågor som jag har arbetat med nu är på väg att landa. Något som jag är särskilt stolt över är att ha varit med och profilerat organisationen som en stark kulturpolitisk aktör för den regionala scenkonsten. Jag är nu redo för nya uppdrag och utmaningar! säger Michael Johansson.

Michael Johansson arbetar till och med den 30 november 2022 och kvarstår i sin roll under uppsägningstiden. En rekryteringsprocess för hans efterträdare kommer nu att inledas av Länsteatrarnas styrelse.

Robert Uitto
070-962 73 64
robert.uitto@regionjh.se

Michael Johansson                                                                          
070-234 04 89                                                                             
michael.johansson@lansteatrarna.se   

Foto: Jonas Jörneberg.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.