Michael Johansson anställdes på Länsteatrarna i Sverige i april 2018 som verksamhetsledare. Under de senaste åren har organisationen utvecklats och Länsteatrarna i Sverige har arbetat målmedvetet för att lyfta fram den regionala scenkonstens intressen. Michael Johansson avslutar sin tjänst den sista november.

-Det är sällan lägligt, när en duktig medarbetare väljer att sluta. Samtidigt har styrelsen och medlemmarna tillsammans med Michael Johansson lyckats stärka Länsteatrarna i Sverige som en viktig organisation för den regionala kulturen och den regionala scenkonsten i synnerhet. Länsteatrarna står i dag starka som den fria kulturens försvarare och har en stabil grund att stå på för sitt fortsatta arbete förmoda förutsättningar för regional scenkonst. Vi önskar så klart Michael lycka till med nya uppgifter! säger Robert Uitto, ordförande, Länsteatrarna i Sverige.

– Efter fyra givande år så är det dags för mig att söka nya utmaningar. Det har varit väldigt stimulerande att samarbeta med medlemmarna och alla förtroendevalda. Detta är en bra tidpunkt för mig att gå vidare eftersom flera av de frågor som jag har arbetat med nu är på väg att landa. Något som jag är särskilt stolt över är att ha varit med och profilerat organisationen som en stark kulturpolitisk aktör för den regionala scenkonsten. Jag är nu redo för nya uppdrag och utmaningar! säger Michael Johansson.

Michael Johansson arbetar till och med den 30 november 2022 och kvarstår i sin roll under uppsägningstiden. En rekryteringsprocess för hans efterträdare kommer nu att inledas av Länsteatrarnas styrelse.

Robert Uitto
070-962 73 64
robert.uitto@regionjh.se

Michael Johansson                                                                          
070-234 04 89                                                                             
michael.johansson@lansteatrarna.se   

Foto: Jonas Jörneberg.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.