Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar länsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd, scenkonstchefer och konstnärliga ledare välkomna till vårmöte 27-29 mars på Oktoberteatern, mitt i Södertälje. Temat för mötet är ”Länsteatrarna i Sverige”.

På 2019 års vårmöte fokuserar vi på Länsteatrarna i Sverige som förening. Vi diskuterar vilka frågor vi ska driva framöver och på vilket sätt vi ska arbeta för att stärka Sveriges länsteatrars ställning, villkor och förutsättningar. Vi får besök av kulturminister Amanda Lind på torsdag 28 mars och vi ser verkligen fram emot att prata med henne om länsteatrarnas situation! Svensk Scenkonsts vd Mikael Brännvall kommer till mötet för att samtala med oss om hur våra organisationer kan arbeta i gemensamma kulturpolitiska frågor. Dessutom får vi lyssna på ett panelsamtal om arbetet kring representation på våra scener. Hur långt har vi kommit i vår strävan att öka mångfalden? Var i ligger utmaningarna och hur går vi tillväga för att få förändring?

Det kommer finnas tid för enskilda överläggningar, men också för gemensamma samtal mellan politiker och tjänstemän. Som vanligt kommer vi även få ta del av fantastisk scenkonst, denna gång av Länsteatrarnas nyaste medlem: Oktoberteatern.

Vi får se Oktoberteaterns föreställning Invasion!, foto Jonas Holmberg

Oktoberteatern firade faktiskt 40 år i Södertälje förra året! Teatern startades 1978 av en fri grupp från Malmö som kallade sig Musikteatergruppen Oktober. Ninne Olsson var med från starten och är idag konstnärlig ledare för Oktoberteatern – som blev medlem i Länsteatrarna i Sverige 2017.

– Vi har en mångkulturell, ung ensemble som spelar för en av landets mest mångkulturella barn- och ungdomspublik, vi driver teaterlekstudios, skriver och spelar vuxendramatik, gör musikaliska salonger och har en rad smällfeta succéer på meriten trots en mycket blygsam budget, beskriver Ninne verksamheten på Oktoberteatern. Läs gärna mer om Oktoberteatern under rubirken FOKUS PÅ.

Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar er hjärtligt välkomna!

Åsa Kratz, Ordförande Länsteatrarna, Anna Rautio, Verksamhetsledare Oktoberteatern

Läs programmet här: Program Länsteatrarnas vårmöte 2019

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.