Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar länsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd, scenkonstchefer och konstnärliga ledare välkomna till vårmöte 27-29 mars på Oktoberteatern, mitt i Södertälje. Temat för mötet är ”Länsteatrarna i Sverige”.

På 2019 års vårmöte fokuserar vi på Länsteatrarna i Sverige som förening. Vi diskuterar vilka frågor vi ska driva framöver och på vilket sätt vi ska arbeta för att stärka Sveriges länsteatrars ställning, villkor och förutsättningar. Vi får besök av kulturminister Amanda Lind på torsdag 28 mars och vi ser verkligen fram emot att prata med henne om länsteatrarnas situation! Svensk Scenkonsts vd Mikael Brännvall kommer till mötet för att samtala med oss om hur våra organisationer kan arbeta i gemensamma kulturpolitiska frågor. Dessutom får vi lyssna på ett panelsamtal om arbetet kring representation på våra scener. Hur långt har vi kommit i vår strävan att öka mångfalden? Var i ligger utmaningarna och hur går vi tillväga för att få förändring?

Det kommer finnas tid för enskilda överläggningar, men också för gemensamma samtal mellan politiker och tjänstemän. Som vanligt kommer vi även få ta del av fantastisk scenkonst, denna gång av Länsteatrarnas nyaste medlem: Oktoberteatern.

Vi får se Oktoberteaterns föreställning Invasion!, foto Jonas Holmberg

Oktoberteatern firade faktiskt 40 år i Södertälje förra året! Teatern startades 1978 av en fri grupp från Malmö som kallade sig Musikteatergruppen Oktober. Ninne Olsson var med från starten och är idag konstnärlig ledare för Oktoberteatern – som blev medlem i Länsteatrarna i Sverige 2017.

– Vi har en mångkulturell, ung ensemble som spelar för en av landets mest mångkulturella barn- och ungdomspublik, vi driver teaterlekstudios, skriver och spelar vuxendramatik, gör musikaliska salonger och har en rad smällfeta succéer på meriten trots en mycket blygsam budget, beskriver Ninne verksamheten på Oktoberteatern. Läs gärna mer om Oktoberteatern under rubirken FOKUS PÅ.

Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar er hjärtligt välkomna!

Åsa Kratz, Ordförande Länsteatrarna, Anna Rautio, Verksamhetsledare Oktoberteatern

Läs programmet här: Program Länsteatrarnas vårmöte 2019

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.