Två gånger om året samlas styrelseordförande, vice ordförande, vd, teaterchefer och konstnärliga ledare från alla Sveriges länsteatrar till ett möte. Länsteatrarnas vårmöte 2022 äger rum i Sara kulturhus i Skellefteå, med Västerbottensteatern och Länsteatrarna i Sverige som värdar, och med en rad inbjudna talare, bl.a. tidigare ministern Margot Wallström. Temat för vårmötet är Valet 2022 och kulturpolitiken.

Fransesca Quartey, foto Patrick Degerman.

– Kära scenkonstkollegor, som jag längtat efter att få säga dess ord… Varmt välkomna till oss på Västerbottensteatern och Länsteatrarna i Sveriges vårmöte 6-8 april 2022! hälsar Fransesca Quartey, vd för Västerbottensteatern.

– Välkomna också till norra Sverige, Sápmi, Skellefteå kommun, Sara kulturhus och framtiden!

Onsdag den 6 april kl. 12 hälsar Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto, Västerbottensteaterns ordförande Martin Hedqvist och Västerbottensteaterns vd Fransesca Quartey deltagare från länsteatrar i hela landet välkomna till vårmötet 2022. Sedan följer två intensiva dagar med samtal, föreläsningar, diskussioner, mingel och överläggningar.

Kulturpolitikens utveckling från 1974 till idag och dess framtid efter valet 2022 är ämnet för ett samtal mellan Calle Nathanson, vd Folkets hus och parker, Hedda Krausz Sjögren, producent och skribent, kulturråd vid svenska ambassaden i Pretoria 2017-2021 och Katja Lindqvist, docent i företagsekonomi vid Lunds universitet. Peter Olofsson, (s) regionstyrelsens ordförande i Västerbotten och Mathias Lafolie, kulturchef i Pajala kommun och f.d. kulturråd i Peking, är inbjudna för att samtala om kultur utifrån sina olika perspektiv. Båda programpunkterna modereras av kulturskribenten Gunilla Kindstrand.  Margot Wallström, f.d. Sveriges kulturminister och utrikesminister, berättar i ett samtal med Västerbottensteaterns vd Fransesca Quartey om sin personliga syn på kulturens betydelse.

Västerbottensteatern, Frihet, jämlighet och nalta tro. Foto Patrick Degerman.

Länsteatrarnas vårmöte innehåller som vanligt också ett årsmöte och tid för en utvecklande dialog mellan förtroendevalda och teaterchefer. Dessutom får deltagarna ta del av Västerbottensteaterns aktuella föreställningar Frihet, Jämlikhet och Nalta tro och Rotterdam.

Hela programmet hittar du här:

Bilden: Från föreställningen Rotterdam, som deltagarna kommer att få uppleva under vårmötet.
Foto Patrick Degerman.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.