Länsteatrarna i Sverige och Byteatern Kalmar Länsteater bjuder in till höstmöte 2021 för medlemsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd:ar och teaterchefer den 10-12 november. Temat är ”Barn och ungas rätt till scenkonst”.

Vi kommer bland annat att få ta del av en föreläsning med Ellinor Lidén med titeln ”Barns rätt till professionell scenkonst”. Ellinor Lidén är doktorand i teater- och dansvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik och arbetar som lärare vid Centrum för barnkulturforskning, vid Stockholms universitet. Ellinor kommer tala om barns och ungas rätt till professionell scenkonst, vuxnas makt och möjligheter gällande förmedling av scenkonst till ung publik samt, viktigast av allt, lyfta barns egna röster om att gå på teater… med vuxna.

Vi får också tillfälle att uppdatera oss om hur vindarna blåser på kulturpolitikens område när särskilda utredaren Linda Zachrisson presenterar slutbetänkandet av den statliga utredningen ”Från kris till kraft” och Pelle Amberntsson, utredare hos Myndigheten för kulturanalys, presenterar rapporten ”Så fri är konsten”.

Det blir gemensamma överläggningar och diskussioner, och givetvis tid för enskilda samtal, mingel och nätverkande.

Byteatern Kalmar Länsteater & Regionteater Blekinge Kronoberg, Ett år av magiskt tänkande, foto Linda Himsel

Dessutom bjuder Byteatern Kalmar Länsteater på scenkonst! På programmet står teaterns föreställningar UT! – en lyrisk resa till naturen, Ett år av magiskt tänkande (i samarbete med Regionteater Blekinge Kronoberg) och Kalasa med Vasa.

Vi gläder oss mycket åt att ses på riktigt!

Länsteatrarna i Sverige och Byteatern Kalmar Länsteater hälsar er välkomna!

Robert Uitto ordförande Länsteatrarna, Svante Oledal ordförande, Linda Stenberg och Monica Wilderoth, teaterchefer på Byteatern Kalmar Länsteater

Läs gärna hela programmet här: Program LTS höstmöte 2021

Vi vill även poängtera att det är viktigt att ni alla ska känna er trygga med er vistelse på höstmötet. Därför kommer vi se till att genomföra mötet så säkert som möjligt, lokalerna är rymliga och vi försöker hålla avstånd till varandra. Det är dock viktigt att ni som deltagare också tar ert ansvar genom att vara vaccinerade och är symtomfria under mötesdagarna.

Bilden överst: Kalasa med Vasa, foto Mattias Johansson.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.