Nu är det snart dags för höstmöte i Eskilstuna. Länsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, VD, teaterchefer och konstnärliga ledare är inbjudna av Länsteatrarna i Sverige och Scenkonst Sörmland till höstens medlemsmöte, som har Inkludering som tema.

– Varmt välkomna till Scenkonst Sörmland, Eskilstuna och till länsteaterträff. Det skall bli roligt att få visa upp vårt nu relativt nya scenkonsthus. Jag ser fram emot fina dagar tillsammans när vi kommer diskutera både angelägna och viktiga frågor. Väl mött den 14-16 november! hälsar Maria Weisby, scenkonstchef Scenkonst Sörmland.

Länsteatrarna i Sverige och Scenkonst Sörmland hälsar hjärtligt välkomna till höstmöte 2016. Mötet äger rum i Scenkonst Sörmlands lokaler i Eskilstunas nya stadsdel Munktellstaden, ett område med både industrihistoria och nybyggnation, där Scenkonst Sörmland 2014 fick ett splitternytt scenkonsthus i en anrik industribyggnad. Länsteatrarna genomför två medlemsmöten per år, ett vår- och ett höstmöte, som äger rum på av de 21 medlemsteatrarna. Mötena riktar sig till styrelseordförande, vice ordförande, VD, teaterchefer och konstnärliga ledare.

Varje möte har ett tema och hösten 2016 är temat Inkludering efter ett önskemål från  Maria Ericson vd och konstnärlig ledare Teater Halland, Thomas Sundström, teaterchef Länsteatern Gotland och Petra Weckström vd Örebro länsteater. De tre teatercheferna presenterar ett eget program som bland annat kommer att handla om erfarenheter av bemötande i förhållande till grupper med funktionsnedsättningar och olika etnicitet, krav på ett bredare produktionsled, d.v.s. medarbetare med differentierande erfarenheter och förmåga till differentierande uttryck och frågan om nya scenkonstuttryck med utgångspunkt i projektet DoT (Delaktighet och Teater) som drevs mellan 2012 – 2015 av Örebro länsteater.

Läs Petra Weckströms krönika: En reflektion kring ”inkludering” utifrån orden ”särskilt”, ”alla” och ”vi”.

– Det passar väldigt bra att mötet äger rum i Scenkonst Sörmlands lokaler i Munktellstaden i Eskilstuna eftersom det är just här som det kulturpolitiska konvent Folk och Kultur kommer äga rum i februari  2018, berättar Linde Sjöstedt, vd för Länsteatrarna.
-Mötet kommer att få en uppdatering om vad som händer i samarbetet mellan de inblandade parterna Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd.

Myndigheten för Kulturanalys MYKA håller som bäst på att undersöka Länsteatrarnas ekonomiska handlingsutrymme, Relationen mellan intäkter och utgifter, 1980–2015. Klara Tomson, utredare på Myndigheten för kulturanalys, Martin Gustavsson, Stockholms centrum för forskning om offentlig sektor (Score och Andreas Melldahl, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU), kommer till mötet för att presentera rapporten.

Vi ser bl a förställningen Med ögon känsliga för skönt – här med Rolf Lydahl vid mikrofonen, foto Hiekki Kiviaho

Scenkonst Sörmland bjuder på Med öron känsliga för skönt – här med Rolf Lydahl vid mikrofonen, foto Hiekki Kiviaho

Scenkonst Sörmland bjuder på en konsert Med öron känsliga för skönt och ungdomsföreställningen Det verkar så lätt och scenkonstchef Maria Weisby presenterar Scenkonst Sörmlands verksamhet. Dessutom uppträder Spinn som är Sveriges första integrerade danskompani, vilket innebär att det är ett kompani med professionella dansare både med och utan funktionsnedsättningar. Kompaniet finns sedan sex år och har sin bas i Göteborg.

spinn

Dansarna i Spinn; Julie Cleves, Soledad Howe, Iris Bazall Castells, Malin Kåveryd och Emilia Wärff i verket Obscuro, foto Anders Fors.

Det blir även medlemsmöte där budget och verksamhetsplan för 2017 ska diskuteras.

Läs mer om höstmötet här

Se programmet i sin helhet: 2016-hostmote-program
Bilden överst: Åsa Kratz, ordförande Länsteatrarna, Maria Weisby, scenkonstchef Scenkonst Sörmland och Linde Sjöstedt, vd för Länsteatrarna, foto Björn Fröberg

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.