Vi Är Nära är ett samarbete mellan ung scen/öst och det fria feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotato som spelas för barn från 9 år och ställer frågan vad som skulle hända om man istället för att tävla, konkurrera och vara bäst på allt, skulle hjälpa varandra?

Vi Är Nära handlar om Jenny och Ellen som har låst in sig i badrummet och inte vill komma ut. Det är ändå ingen därute som förstår dem. Ingen som förstår vad de tycker om. För det är ingen som lyssnar på Jenny och Ellen. I badrummet får de vara ifred, ha hemligheter, filosofera och drömma om en annan värld.

ung scen öst och PotatoPotato, Vi Är Nära, foto Markus Gårder

ung scen öst och PotatoPotato, Vi Är Nära, foto Markus Gårder

Ung scen/öst och det fria feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotato samarbetar i detta projekt kring frågor som: Vad händer om man istället för att tävla, konkurrera och vara bäst på allt, skulle hjälpa varandra? Tänk om man skulle lyssna bättre istället för att tala högre? Tänk om man skulle vara nära?

I ett samhälle som är fullt av tävling, tempo och individualism erbjuds i föreställningen Vi Är Nära ett rum för djupa samtal, långsamma funderingar och ögonkontakt.

Vi Är Nära är en del av triologin I den bästa av tjejvärldar där de två andra delarna utgörs av föreställningen Radikal Vänskap av PotatoPotato, samt ett performance av Middagsbjudningen. De tre olika ensemblerna har delat researchmaterial och haft ett tätt samarbete under repetitionsprocessen. Samtliga föreställningar bygger på idén om en utopisk värld där svaghet och ineffektivitet hyllas och där allt man vill är att svepas iväg av en känsla.

Vi Är Nära spelas 28 februari – 28 mars på Teatervinden i Norrköping och 9 april – 13 maj på ung scen/öst i Linköping.

Läs mer om ung scen/öst  

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.