Vi Är Nära är ett samarbete mellan ung scen/öst och det fria feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotato som spelas för barn från 9 år och ställer frågan vad som skulle hända om man istället för att tävla, konkurrera och vara bäst på allt, skulle hjälpa varandra?

Vi Är Nära handlar om Jenny och Ellen som har låst in sig i badrummet och inte vill komma ut. Det är ändå ingen därute som förstår dem. Ingen som förstår vad de tycker om. För det är ingen som lyssnar på Jenny och Ellen. I badrummet får de vara ifred, ha hemligheter, filosofera och drömma om en annan värld.

ung scen öst och PotatoPotato, Vi Är Nära, foto Markus Gårder

ung scen öst och PotatoPotato, Vi Är Nära, foto Markus Gårder

Ung scen/öst och det fria feministiska scenkonstkollektivet PotatoPotato samarbetar i detta projekt kring frågor som: Vad händer om man istället för att tävla, konkurrera och vara bäst på allt, skulle hjälpa varandra? Tänk om man skulle lyssna bättre istället för att tala högre? Tänk om man skulle vara nära?

I ett samhälle som är fullt av tävling, tempo och individualism erbjuds i föreställningen Vi Är Nära ett rum för djupa samtal, långsamma funderingar och ögonkontakt.

Vi Är Nära är en del av triologin I den bästa av tjejvärldar där de två andra delarna utgörs av föreställningen Radikal Vänskap av PotatoPotato, samt ett performance av Middagsbjudningen. De tre olika ensemblerna har delat researchmaterial och haft ett tätt samarbete under repetitionsprocessen. Samtliga föreställningar bygger på idén om en utopisk värld där svaghet och ineffektivitet hyllas och där allt man vill är att svepas iväg av en känsla.

Vi Är Nära spelas 28 februari – 28 mars på Teatervinden i Norrköping och 9 april – 13 maj på ung scen/öst i Linköping.

Läs mer om ung scen/öst  

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.