Genom ett samarbete med P4 Västernorrland har Teater Västernorrland hittat ett sätt att nå publiken med garanterat smittfri kultur två dagar i veckan från slutet av mars och under april. Konceptet är ett slags jourhavande skådespelare som serverar texter, dramatik eller poesi efter lyssnarnas behov. Vi undrade hur det har gått och kontaktade teaterchef Kristoffer Berglund!

Kristoffer Berglund, teaterchef, foto teatern

Hej Kristoffer! Vi har hört att ni har producerat smittfri kultur i etern i ett samarbete med P4 Västernorrland. Hur har det gått?
​- Ganska snabbt när vi förstod att vårens repertoar antagligen inte var möjlig att spela så kom idén att hitta samverkan med någon som redan kunde det här med att nå ut digitalt till en stor publik. Vi tog ett möte med P4 Västernorrland och hittade snabbt ett format där vi kunde använda vår kompetens som skådespelare och deras format med live och publik delaktighet. Responsen har varit superfin och flera länsbor har antagligen tagit mer del av Teater Västernorrland denna vår än någonsin tidigare.

Vad har lyssnarna haft för behov – finns det en trend? Vad har varit mest efterfrågat?
​- Mycket nostalgi skulle jag säga. Allt från Hasse och Tage till Edith Södergran, revyer och lokala författare.

Har du något särskilt kul eller fint exempel?
​- Helt klart måste jag nämna Indiana Jones-fantasten från Ramvik i Härnösand som önskade en dramatisk scen ur Jakten på den försvunna skatten. Skådespelarna gjorde en fantastisk tolkning och förärades av den lyriske lyssnaren med fem starka ”Bravissimo”.

Är radiosändningarna något som ni vill fortsätta med?
​- Både vi på teatern och radion har varit tydliga med viljan att fortsätta samarbetet på något sätt, men nu känns det som att det är dags att backa tillbaka och blicka mer långsiktigt framåt kring hur vår samverkan kan se ut. Vi har i alla fall massor av idéer!

Läs mer på Teater Västernorrlands hemsida här.

Bilden överst: Teaterchef Kristoffer Berglund  och skådespelaren Ellen Hennig Öhrström i studion hos P4 Västernorrland. Foto Lia Jacobi.

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.