Teater Halland erbjuder nu sin publik som är 70+ korta teaterföreställningar som spelas utomhus – i en trädgård eller på en innergård eller något annat lämpligt ställe ute i friska luften. Om du har tillgång till en spelplats tillräckligt stor för att kunna hålla distans och om du bor i Halland, så går det bra att boka. Det är dessutom helt gratis!

Teater Halland, teater i trädgården under pandemin för 70+, foto Malin Arnesson

Eftersom tiderna är som de är, så tillåts just nu bara åtta personer i publiken. Du får ta med egen fikakorg och efter föreställningen blir det fika med skådespelarna. Fem föreställningar finns att välja mellan och de är samtliga mellan 15 till 20 minuter långa: Hallands Hörna, Je t’aime, Den starkare, Vad väntar vi på? och Otrolige Jimmy. Läs mer om dem här.

Premiären ägde rum den 8 februari. Vi kontaktade Anna Sjövall, vd och konstnärlig ledare för Teater Halland och frågade hur det har gått!

Anna Sjövall, foto Malin Arnesson

Hej Anna! Hur har det gått för er satsning Sjuttio +?
– Det har gått fantastiskt bra! Responsen har varit enorm och vi bokade fullt ganska omgående.

Hur har responsen varit från publiken?
– Gensvaret från vår 70+ publik  har varit jublande positivt. De som bokat föreställningarna har njutit av att kunna ta del av en kulturupplevelse igen. Många har varit isolerade länge, och att kunna se teater i sin egen trädgård med några få vänner har spridit ren glädje.

Ni hade premiär den 8 februari – och ni spelar utomhus – har det fungerat med vädret?
– Det har fungerat bra med vädret. Vi har sluppit regn, men det har varit kallt! Tåliga skådespelare och tekniker har varit ute i åtskilliga minusgrader. Bra underställ är att rekommendera!

Om någon annan teater skulle vilja pröva detta koncept – har ni några praktiska tips, saker som man bör tänka på? 
– Projektet har varit viktigt för att samla hela teatern i ett gemensamt positivt projekt. Tydlig kommunikation och minutiös planering har varit avgörande när vi har arbetat i olika grupper och på distans. Med regelbundna avstämningar/presentationer har det funkat super.

På grund av den stora  efterfrågan har spelperioden förlängts till den 19 mars.

Läs mer på Teater Hallands hemsida här och se gärna ett inslag i SVT Halland här.

Teater Halland, teater i trädgården under pandemin för 70+, foto Malin Arnesson

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.