Nu är det beslutat att nästa Scenkonstbiennal hålls i Västerås 18-23 maj 2021 med Västmanlands Teater som värd. 

Scenkonstbiennalen, Sveriges största scenkonstfestival och branschträff, arrangeras vartannat år av Scensverige. Varje gång hålls festivalen i olika städer och varje gång tillsammans med olika konstinstitutioner som medvärdar. Nu är det beslutat nästa Scenkonstbiennalen ska hållas i Västerås 18-23 maj 2021 med Västmanlands Teater som värd. Biennalen beräknas få omkring 2000 besökare.

–På Västmanlands Teater är vi förstås oerhört glada över att få stå som värdar, och ta emot den bästa och intressantaste scenkonsten i Sverige, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.
– Vi kommer att göra allt för att biennalen 2021 ska ge goda förutsättningar för möten, diskussioner, upplevelser och vara en fest för branschen, men också bli en oförglömlig vecka för Västmanlands scenkonstpublik.

–Det ska bli otroligt kul att bjuda in alla scenkonstmänniskor i landet till den vackra teatern i Västerås, säger  Ulricha Johnson, verksamhetschef på Scensverige.
– Västmanlands Teater har under åren gjort ett fantastiskt förankrande arbete och skapar mycket engagemang i regionen.

Från kommunens, regionens och besöksnäringens håll är man också mycket positivt inställd till valet av Västerås som biennalstad 2021.

– Det gläder oss att såväl ta den mest spännande scenkonsten till västeråsarna som att visa Scenkonstsverige vår sprudlande kulturstad, säger Marcus Lindgren, ordförande i kulturnämnden.
– Jag vet att detta kommer ge ringar på vattnet för lång tid framöver.

Text från Västmanlands Teaters pressmeddelande – läs gärna texten i sin helhet här.

Västmanlands Teater visar just nu Människor och människor, foto Marcus Gårder

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.