På en rad länsteatrar pågår samarbete med Länsmusiken. Just nu på Norrbottensteatern med föreställningen Smittande musik och på Regionteatern Blekinge Kronoberg med Villande Mo.

Norrbottensteatern och Norrbottensmusiken, Smittande musik, foto Norrbottensteatern

Norrbottensteatern och Norrbottensmusiken, Smittande musik, foto Norrbottensteatern

Norrbottensteatern genomför ett projekt tillsammans med Norrbottensmusiken som heter Smittande musik där skådespelaren Pärra Andersson från Norrbottensteatern medverkar tillsammans med Norrbotten NEO. Det handlar om violinisten Sven Kjellström som turnerade i Norrbotten lång före radions ankomst och som blev en folkbildare av en musikgenre som gav många inspiration till fortsatt lyssning och eget spel. Skådespelaren Pär Andersson gestaltar Kjellström. Norrbotten NEO tolkar musiken som framfördes på Kjellströms turnéer, från Berwald och Haydn till spelmanslåtar och den musik som då var nutida. Premiär 9 november 2013.
Läs mer

Regionteatern Blekinge Kronoberg och Musik i Blekinge, Villande Mo, foto Cecilia Forss

Regionteatern Blekinge Kronoberg har en samproduktion med Musik i Blekinge i den musikaliska komedin Villande Mo. Föreställningen handlar om två Kristinor från olika tidsepoker. Kristina Nilsson, en kvinna i vår tid, kommer hem. Och vem sitter i hennes kök om inte hennes namne, den världsberömda operasångerskan Christina Nilsson (1843-1921). Det blir ett möte mellan den firade stjärnan och den alldeles vardagliga medelålders kvinnan som just den här dagen är förbannad och ledsen över sakernas tillstånd. Johan Huldt regisserar och i rollerna ser vi skådespelerskan Mary Lou Ward, sopranen Lena Hoel samt musikerna Fia Janninge och Sara Jefta. Premiär 21 september 2013.


Läs mer

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.