På en rad länsteatrar pågår samarbete med Länsmusiken. Just nu på Norrbottensteatern med föreställningen Smittande musik och på Regionteatern Blekinge Kronoberg med Villande Mo.

Norrbottensteatern och Norrbottensmusiken, Smittande musik, foto Norrbottensteatern

Norrbottensteatern och Norrbottensmusiken, Smittande musik, foto Norrbottensteatern

Norrbottensteatern genomför ett projekt tillsammans med Norrbottensmusiken som heter Smittande musik där skådespelaren Pärra Andersson från Norrbottensteatern medverkar tillsammans med Norrbotten NEO. Det handlar om violinisten Sven Kjellström som turnerade i Norrbotten lång före radions ankomst och som blev en folkbildare av en musikgenre som gav många inspiration till fortsatt lyssning och eget spel. Skådespelaren Pär Andersson gestaltar Kjellström. Norrbotten NEO tolkar musiken som framfördes på Kjellströms turnéer, från Berwald och Haydn till spelmanslåtar och den musik som då var nutida. Premiär 9 november 2013.
Läs mer

Regionteatern Blekinge Kronoberg och Musik i Blekinge, Villande Mo, foto Cecilia Forss

Regionteatern Blekinge Kronoberg har en samproduktion med Musik i Blekinge i den musikaliska komedin Villande Mo. Föreställningen handlar om två Kristinor från olika tidsepoker. Kristina Nilsson, en kvinna i vår tid, kommer hem. Och vem sitter i hennes kök om inte hennes namne, den världsberömda operasångerskan Christina Nilsson (1843-1921). Det blir ett möte mellan den firade stjärnan och den alldeles vardagliga medelålders kvinnan som just den här dagen är förbannad och ledsen över sakernas tillstånd. Johan Huldt regisserar och i rollerna ser vi skådespelerskan Mary Lou Ward, sopranen Lena Hoel samt musikerna Fia Janninge och Sara Jefta. Premiär 21 september 2013.


Läs mer

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.