Nu invigs Sundsvalls nyrenoverade teaterkvarter. Den 12-13 mars fylls Konsertteatern, Sundsvalls Teater och Sveateatern av musik, dans, rundvandringar, teater, film och seminarier. Lördagenden 12 mars har Teater Västernorrland sin första premiär i nya Konsertteatern. Musikalen Ingvar! En musikalisk möbelsaga spelar hela våren fram till 14:e maj. 

Teater Västernorrland, Ingvar!En musikalisk möbelsaga, foto Lia Jacobi

Teater Västernorrland, Ingvar! En musikalisk möbelsaga, foto Lia Jacobi

Sundsvalls nyrenoverade teaterkvarter
Ombyggnaderna startade 2014 med den första etappen där salongen i Sundsvalls Teater fick nya stolar. En ombyggnad av scengolvet genomfördes också för att bland annat förbättra arbetsmiljön. Nu är hela Konsertteatern renoverad, tre scener, två diskar för pausservering och ordentliga loger ryms nu i huset. I direkt anslutning till foajén finns också en ny restaurang som öppnar i september. Även utrymmen för ljud- och ljusteknik, kostym, mask, peruk, snickeri, smide och administration har förbättrats för att ge Teater Västernorrland ändamålsenliga lokaler.

Hela programmet för invigningen här 

Bilden överst: Konsertteatern i Sundsvall, foto Lia Jacobi

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.