Dansintresserad publik i Blekinge Kronoberg erbjuds att gå på kurs för att lära sig mer om dans. På köpet får deltagarna  se och uppleva dans av några av Sveriges främsta koreografer.

Dansen har flyttat in på Regionteatern Blekinge Kronoberg som bjuder på ett omfattande dansprogram med flera urpremiärer och gästspel under hösten 2015. Teatern samproducerar nya verk i samarbete med några av Sveriges främsta koreografer. Satsningen ingår i utvecklingsprojektet Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten som finansieras av de båda regionerna med stöd från Kulturrådet och Växjö kommun.

Nu startar Regionteatern Blekinge Kronoberg en studiecirkel om dans och erbjuder i samarbete med Folkuniversitetet i Växjö dansnyfikna med och utan förkunskaper om dans att lära sig mer om konstformen. Deltagarna får fem seminarietillfällen och fem dansföreställningar av koreograferna Örjan Andersson, Gunilla Heilborn, Cristina Caprioli och Adrien Mondot & Clare Bardainne.
Regionteaterns danspedagoger och dansproducenter håller i cirkeln som innehåller både danshistoria, möte med koreografer och av första mötet att döma även livliga diskussioner om dans som konstform.
 Meningen med studiecirkeln att är deltagarna ska få kunskap och insikt om hur koreografi och dans på scenen tar sig olika uttryck och insikt om samtida koreografiska strömningar.

Kursledare: Johan Selander, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Anna Eklund, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Magnus Nordberg, Nordberg Movement, Åsa Edgren, Loco World

Kontaktinformation: Sanna Krizmanic sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Mer om studiecirkeln
Mer om Regionteatern Blekinge Kronoberg satsning på dans 

Bilden ovan: Goldberg Variations av Örjan Andersson på Regionteatern Blekinge Kronoberg, foto Hugh Carswell

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.