Dansintresserad publik i Blekinge Kronoberg erbjuds att gå på kurs för att lära sig mer om dans. På köpet får deltagarna  se och uppleva dans av några av Sveriges främsta koreografer.

Dansen har flyttat in på Regionteatern Blekinge Kronoberg som bjuder på ett omfattande dansprogram med flera urpremiärer och gästspel under hösten 2015. Teatern samproducerar nya verk i samarbete med några av Sveriges främsta koreografer. Satsningen ingår i utvecklingsprojektet Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten som finansieras av de båda regionerna med stöd från Kulturrådet och Växjö kommun.

Nu startar Regionteatern Blekinge Kronoberg en studiecirkel om dans och erbjuder i samarbete med Folkuniversitetet i Växjö dansnyfikna med och utan förkunskaper om dans att lära sig mer om konstformen. Deltagarna får fem seminarietillfällen och fem dansföreställningar av koreograferna Örjan Andersson, Gunilla Heilborn, Cristina Caprioli och Adrien Mondot & Clare Bardainne.
Regionteaterns danspedagoger och dansproducenter håller i cirkeln som innehåller både danshistoria, möte med koreografer och av första mötet att döma även livliga diskussioner om dans som konstform.
 Meningen med studiecirkeln att är deltagarna ska få kunskap och insikt om hur koreografi och dans på scenen tar sig olika uttryck och insikt om samtida koreografiska strömningar.

Kursledare: Johan Selander, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Anna Eklund, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Magnus Nordberg, Nordberg Movement, Åsa Edgren, Loco World

Kontaktinformation: Sanna Krizmanic sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Mer om studiecirkeln
Mer om Regionteatern Blekinge Kronoberg satsning på dans 

Bilden ovan: Goldberg Variations av Örjan Andersson på Regionteatern Blekinge Kronoberg, foto Hugh Carswell

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.