Den 26-27 augusti hölls ett efterlängtat Dialogmöte för förtroendevalda från medlemteatrarnas styrelser i Stockholm. Verksamhetsledare Michael Johansson ger oss en rapport.

”Länsteatrarna i Sverige anordnar årligen en två dagars konferens för de förtroendevalda från medlemteatrarnas styrelser. Detta dialogmöte är till för erfarenhetsutbyte och förkovran i angelägna frågor som berör länsteatrarna i hela Sverige. Vi bjuder även in gäster som föreläser och delar med sig av sin kunskap, sina tankar och erfarenheter.

I år deltog ett 20-tal personer. 13 medlemsteatrar var representerade. I sedvanlig ordning började mötet med en presentation och rapport av Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto och verksamhetsledare Michael Johansson.

Sedan fortsatte gemensamma diskussioner om länsteatrarnas roll i samhället och en diskussion om Myndigheten för kulturanalys rapport ”Så fri är konsten”.

Corona var ett naturligtvis ett givet samtalsämne och deltagarna fick möjlighet att dela erfarenheter från de gångna två åren. Vi tog även upp till diskussion den s.k. ”kulturskuld” som nu uppstått som en följd av pandemin.

Fredagen den 27 augusti kunde vi välkomna årets tre inbjudna gäster: Mikael Brännvall, vd för Svensk Scenkonst, Veronica Lampa Lönnbro, enhetschef Statens Kulturråd och Simon Northon, förbundsordförande Fackförbundet Scen och Film.

Samtliga gäster gav oss bra redogörelser för det som är aktuellt för respektive organisation och hur de relaterar till våra länsteatrar. Några av de gemensamma beröringspunkter som alla tre lyfte var: corona-pandemins konsekvenser för kulturen och tankar kring återstart, kompetensförsörjningsfrågan, och vikten av att säkra den konstnärliga friheten.

Länsteatrarnas styrelse vill rikta ett stort tack till alla som deltog och de inbjudna gästerna!”

Michael Johansson, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.