Under våren får Norrbottens äldre skolungdomar ta del av föreställningen Run for it. Om kärlek, raggning och rymden. Om vår strävan att hitta kärleken men också om hur man hanterar krossade hjärtan, förlorade drömmar, bitterhet och avundsjuka på vägen dit. Manus och regi av Fijona Jonuzi och Tobias Sondén. Premiär i Gällivare den 24 mars!

Med utgångspunkt i intervjuer med ungdomar från Norrbotten tar föreställningen Run for it itu med  fenomenet raggning och själva ”jakten”. Vad är det vi letar efter? Går det ens att hitta en partner i glesbefolkade Norrbotten?  Kärlek och kärlekssorg skärskådas. Krossade hjärtan, svartsjuka och svek undersöks. Och fuckboys. Och ghosting. Tankar om rymden och den oförberedda känslan av att plötsligt bli dumpad är också lite av pjäsens innehåll och workshops med raggningsskola hålls i anslutning till pjäsen.

Materialet bygger helt på ungas egna tankar och berättelser om raggning, identitet och framtida partners, efter ett manus av, och  i regi av Fijona Jonuzi och Tobias Sondén, som verkar via residens för denna produktion hos Ung Scen Norr där det konstnärliga arbetet bedrivs i residensform på årsbasis.

Manusförfattaren, regissören och fotografen Fijona Jonuzi debuterade 2007 med  kortfilmen Juni som nominerades till en Guldbagge samma år. Hon har även regisserat och skrivit manus till Girl, Astrid och Praktikanten.

Tobias Sondén är skådespelare, musiker och regissör. Han har bland annat medverkat i  USN:s produktioner Man vänjer sig vid det vackra, Vi hänger inte här vi går runt och Tidningsdöden.

Ung Scen Norr startade sin verksamhet vid Norrbottensteatern 2015  – som ett treårigt projekt som framför allt vänder sig till ungdomar 13-19 år. Ung Scen Norr skapar professionell scenkonst i dialog med unga. Genom arbetet vill Ung Scen Norr utmana, involvera och synliggöra ungas situation ur deras perspektiv. Och i mötet tänja gränserna för hur teater skapas och vems berättelse som berättas. Ung Scen Norr vill inspirera och peppa unga att vilja möta teater. Sedan hösten 2016 är Christine Hemdal verksamhetsledare för Ung Scen Norr.

Läs mer om ung Scen Norr här.

Bilden högst upp. Tobias Sondén och Fijona Jonuzi, foto Ung Scen Norr

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.