Under våren får Norrbottens äldre skolungdomar ta del av föreställningen Run for it. Om kärlek, raggning och rymden. Om vår strävan att hitta kärleken men också om hur man hanterar krossade hjärtan, förlorade drömmar, bitterhet och avundsjuka på vägen dit. Manus och regi av Fijona Jonuzi och Tobias Sondén. Premiär i Gällivare den 24 mars!

Med utgångspunkt i intervjuer med ungdomar från Norrbotten tar föreställningen Run for it itu med  fenomenet raggning och själva ”jakten”. Vad är det vi letar efter? Går det ens att hitta en partner i glesbefolkade Norrbotten?  Kärlek och kärlekssorg skärskådas. Krossade hjärtan, svartsjuka och svek undersöks. Och fuckboys. Och ghosting. Tankar om rymden och den oförberedda känslan av att plötsligt bli dumpad är också lite av pjäsens innehåll och workshops med raggningsskola hålls i anslutning till pjäsen.

Materialet bygger helt på ungas egna tankar och berättelser om raggning, identitet och framtida partners, efter ett manus av, och  i regi av Fijona Jonuzi och Tobias Sondén, som verkar via residens för denna produktion hos Ung Scen Norr där det konstnärliga arbetet bedrivs i residensform på årsbasis.

Manusförfattaren, regissören och fotografen Fijona Jonuzi debuterade 2007 med  kortfilmen Juni som nominerades till en Guldbagge samma år. Hon har även regisserat och skrivit manus till Girl, Astrid och Praktikanten.

Tobias Sondén är skådespelare, musiker och regissör. Han har bland annat medverkat i  USN:s produktioner Man vänjer sig vid det vackra, Vi hänger inte här vi går runt och Tidningsdöden.

Ung Scen Norr startade sin verksamhet vid Norrbottensteatern 2015  – som ett treårigt projekt som framför allt vänder sig till ungdomar 13-19 år. Ung Scen Norr skapar professionell scenkonst i dialog med unga. Genom arbetet vill Ung Scen Norr utmana, involvera och synliggöra ungas situation ur deras perspektiv. Och i mötet tänja gränserna för hur teater skapas och vems berättelse som berättas. Ung Scen Norr vill inspirera och peppa unga att vilja möta teater. Sedan hösten 2016 är Christine Hemdal verksamhetsledare för Ung Scen Norr.

Läs mer om ung Scen Norr här.

Bilden högst upp. Tobias Sondén och Fijona Jonuzi, foto Ung Scen Norr

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.