Det är med glädje som styrelsen för Länsteatrarna i Sverige nu kan meddela att Ylva Nordin tillträder som ny verksamhetsledare i vår organisation fr.o.m. 15 maj.

Ylva kommer närmast från Kulturama konstnärliga utbildningar i Stockholm, där hon arbetat som Rektor och verksamhetschef. Ylva är både pedagogiskt utbildad och utbildad musikalartist.

Som verksamhetsledare kommer Ylva att arbeta nära Länsteatrarna i Sveriges ledning och styrelse, men också nära alla medlemsteatrar. Närmast utmanar en del insatser på Almedalsveckan och stundande dialogmöte och höstmöte i höst.

”Det känns oerhört glädjande att få anställa en så välrenommerad person som Ylva Nordin i ett läge av många utmaningar för kulturen och för den regionala kulturen i synnerhet. Styrelsen har under några månader gjort allt för att verksamheten med vårmöten o.s.v. skall flyta på, men nu får vi en ny verksamhetsledare på plats som kan bistå oss i alla de uppdrag, arrangemang, uppvaktningar och möten som vi måste utföra i vårt uppdrag.” 

– säger Robert Uitto, ordförande och vd.

”För mig känns det väldigt spännande att få börja arbeta som verksamhetsledare för Länsteatrarna i Sverige. Det ska bli intressant att lära mig mer om alla Sveriges länsteatrar och jag känner mig hedrad över att framöver få föra länsteatrarnas talan tillsammans med styrelsen. Jag hoppas att jag kan bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för det viktiga och kvalitativa arbete som görs på de regionala scenkonstinstitutionerna runtom i landet.” 

– säger Ylva Nordin, tillträdande verksamhetsledare.

Ylva Nordin kommer i huvudsak finnas på plats på vårt kansli på Birger Jarlsgatan 39 i Stockholm.

Kontakt:  
Robert Uitto, ordförande och vd, Länsteatrarna i Sverige
Mobil: 070-962 73 64     E-post: robert.uitto@lansteatrarna.se

Ylva Nordin, tillträdande verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige
Mobil: 073-379 69 34     E-post: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.