Det är med hela tre dansverk som Norrdans lämnar Härnösand och nästintill ockuperar Norrland denna höst. På gator och torg i Jämtland/Härjedalen via bibliotek i Kiruna till Bildmuseet i Umeå möts du av denna turnerande dansfestival.

 -Vi har en dansskuld till medborgarna och nu gasar vi oss ur de senaste 18 månadernas osäkerhet! säger Martin Forsberg, Norrdans konstnärlige ledare.

If Only I Knew och One One One, signerade den schweizisk-grekiska koreografen Ioannis Mandafounis, är två av de tre verken. If Only I Knew  kan beskrivas som en kroppslig stormning av bibliotek i största möjliga tystnad. På bibliotek, bland böcker och bokhyllor, kommer besökarna mötas av dansarnas ljudlösa och samtidigt rebelliska rörelser. Verket utformas och anpassas efter situationer och upplevelser i nuet där det befinner sig. Ioannis kallar detta för omedelbar dramaturgi och berättande.

Norrdans, One One One, foto Lia Jacobi

Konceptet för One One One innefattar en stol och en dansare. När en person ur publiken sätter sig på stolen dansar dansaren så länge ögonkontakten inte bryts. Detta verk är anpassat för det offentliga rummet i likhet med If Only I Knew. Norrdans framförde nyligen One One One på vaccinenheten i Härnösand. Verket erbjöds då i väntrummet för de som väntade sina 15 minuter.

Norrdans, Pianofavoriter, foto Carl Thorborg

Pianofavoriter med Norrdans bjuder in publiken till en kavalkad av musikhistoria insmord i en fluffig och drömsk fangirl-kultur. I koreografi av Martin Forsberg och text av dansaren Rebecka Berchtold möter vi kompaniets dansare, en pianist och sönderspelade klassiker från tidernas största genier. Medresande på turnén är även en konstutställning skapad av eleverna på Sundsvall Kulturskola.

Se en trailer för Pianofavoriter med Norrdans här.

Se en trailer för One One One här.

Se en trailer för If Only I Knew här.

Mer info på Norrdans hemsida här.

Text: Anna Berntzén/Norrdans

Bilden överst: Norrdans, If Only I Knew, foto Lia Jacobi

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.