För andra året i rad tilldelas Norrdans ett pris från Svenska Teaterkritikers förening – den här gången i kategorin Barn- och ungapris 2021 för föreställningen Pianofavoriter med Norrdans.

Vi är så stolta och ödmjuka inför detta pris, säger Martin Forsberg, konstnärlig ledare.

”Lekfullheten vet inga gränser när sju dansare släpper loss till den klassiska musikens allra mest välbekanta hits. I Martin Forsbergs koreografi blir dansarna till en organism som hålls samman av händer, blir en dansklass med pianisten som översteprästinna, till mjukt böljande svärmar och fingertoppsdansare. Till och med väggarna dansar när pianisten spelar av dem deras scenografiska volanger.

Så formulerar Svenska Teaterkritikers förening motiveringen för 2021 års Barn- och ungapris.

Martin Forsberg, foto privat.

Martin Forsberg som är konstnärlig ledare för Norrdans och har koreograferat verket är glad och överraskad över priset.

– Vi är så glada, stolta och ödmjuka! Detta är en ljuv smekning i en frustrerande tid. Styrkan i Pianofavoriter med Norrdans är ensemblens vilja att nå sin publik, att välta över scenkanten, säger Martin Forsberg.

Förra året tilldelades Norrdans Svenska Teaterkritikers danspris för hur kompaniet bland annat arbetat innovativt under pandemin.

Läs mer om Norrdans här.

Bilden: Norrdans, Pianofavoriter, foto Lia Jacobi.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.