För andra året i rad tilldelas Norrdans ett pris från Svenska Teaterkritikers förening – den här gången i kategorin Barn- och ungapris 2021 för föreställningen Pianofavoriter med Norrdans.

Vi är så stolta och ödmjuka inför detta pris, säger Martin Forsberg, konstnärlig ledare.

”Lekfullheten vet inga gränser när sju dansare släpper loss till den klassiska musikens allra mest välbekanta hits. I Martin Forsbergs koreografi blir dansarna till en organism som hålls samman av händer, blir en dansklass med pianisten som översteprästinna, till mjukt böljande svärmar och fingertoppsdansare. Till och med väggarna dansar när pianisten spelar av dem deras scenografiska volanger.

Så formulerar Svenska Teaterkritikers förening motiveringen för 2021 års Barn- och ungapris.

Martin Forsberg, foto privat.

Martin Forsberg som är konstnärlig ledare för Norrdans och har koreograferat verket är glad och överraskad över priset.

– Vi är så glada, stolta och ödmjuka! Detta är en ljuv smekning i en frustrerande tid. Styrkan i Pianofavoriter med Norrdans är ensemblens vilja att nå sin publik, att välta över scenkanten, säger Martin Forsberg.

Förra året tilldelades Norrdans Svenska Teaterkritikers danspris för hur kompaniet bland annat arbetat innovativt under pandemin.

Läs mer om Norrdans här.

Bilden: Norrdans, Pianofavoriter, foto Lia Jacobi.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.