Med utgångspunkt i klimataktivisten Greta Thunbergs tal tar Norrdans och koreografen Nicole Beutler grepp om vår tids mest brinnande fråga. Föreställningen kommer också att fungera som ett pilotprojekt som ska landa i ett kunskapsutbyte inom hela Scenkonst Västernorrland. Premiär blir det i oktober 2020 i Härnösand.

-Vi gör Our house is on fire för att det är absolut nödvändigt! Alla behöver arbeta med denna ödesfråga och scenkonsten är en viktig reflektionsyta för drivande samtal, säger Martin Forsberg, danschef.

-Vi behöver hitta ett sätt att samexistera med naturen och sättet vi lever på. Om vi arbetar tillsammans kan vi få saker att hända. Det budskapet kan inte upprepas tillräckligt många gånger. Jag gillar ett citat av Patty Smith som säger att ”people have the power”. Det är det jag vill förmedla, säger Nicole Beutler, koreograf.

Greta Thunberg, Martin Forsberg & Nicole Beutler, foto Anders Hellberg, Christian Bang, Anja Beutler

Föreställningens namn är ett direktcitat hämtat ur Thunbergs tal. ”Our house is on fire” är en mening som den unga aktivisten återkommer till.  Med Nicole Beutlers koreografi kommer dansarnas kroppar bli tal och manifest som uppmanar publiken att handla.

Föreställningen blir också ett avstamp i att verkligen göra något. Därför kommer Norrdans att systematiskt arbeta för att det ska bli en så grön produktion som möjligt. Alla delar i produktionen av föreställningen ska sättas under lupp för att kartlägga dess miljöpåverkan och se hur den kan minskas

Norrdans produktion kommer att fungera som ett pilotprojekt som ska landa i ett kunskapsutbyte inom hela Scenkonst Västernorrland.

– Vi arbetar med klimat- och miljöfrågor redan idag, men det är första gången som en hel föreställning tar avstamp med hela sin produktionsprocess. Det är viktigt att vi som skattefinansierad institution tar ansvar och att hela branschen börjar arbeta intensivt med de här frågorna, säger Mikael Flodström, vd på Scenkonst Västernorrland.

Our house is on fire har premiär på Härnösands Teater den tredje oktober 2020.

Läs mer på Norrdans hemsida.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.