Monica Milocco blir ny konstnärlig ledare för Regionteater Väst Dans, i Borås.

Monica är dansare och koreograf och kommer närmast från GöteborgsOperan där hon arbetar som ansvarig för Skapa Dans, en avdelning riktad mot den unga publiken och delaktighetsprojekt.

Monica Milocco, foto Mattias Davidsson

Monica Milocco, foto Mattias Davidsson

– Det här är mitt drömjobb! säger Monica Milocco. – Regionteater Väst är en unik institution, det finns ingen annan motsvarighet i Sverige, eller Europa. Jag brinner för den unga publiken och ser mycket fram emot att fortsätta utveckla den moderna dansen i relation till målgruppen. Med hjälp av det spännande uppdraget teatern har finns dessutom en plattform för att undersöka vad scenkonst för barn och unga är och kan vara.

– Jag är mycket glad och förväntansfull inför att Monica Milocco ska ta över det konstnärliga ledarskapet för Regionteater Väst Dans, säger Susanna Dahlberg, VD. – Monica har bred kunskap i samtida dans och ett stort kontaktnät. Hon har också lång erfarenhet av konst för barn och unga, pedagogisk kompetens och förankring i Västra Götaland såväl som nationellt och internationellt.

Monica Milocco börjar vid årsskiftet och efterträder då Camilla Ekelöf som varit konstnärlig ledare för Regionteater Väst Dans sedan 2009. För teaterproduktionen på Regionteater Väst är Lars Melin fortsatt konstnärlig ledare.

Läs mer