Lars Melin, konstnärlig ledare för teaterdelen på Regionteater Väst, är på plats i Uddevalla. Lars har tidigare sagt att Regionteater Väst är en teater som han har velat till länge.

Fast helt ny här är han inte. Han har regisserat flera pjäser tidigare och har då hunnit lära känna teatern och personalen.

– Det här är en väldigt förlåtande arbetsplats. Jag känner mig inte rädd för att göra fel utan det finns utrymme att göra misstag. Det tycker jag är viktigt för konsten. För att skapa bra konst måste man våga släppa prestigen. Det finns ett gott självförtroende i det här huset. Visst kommer jag som konstnärlig ledare att sätta min personliga prägel på teatern men styrkan finns här redan. Den ska jag se till att ta vara på.

Han ser fram emot att representera teatern på Bibu i maj där bland annat Troll i utkanten av samhället är uttagen att spela.

– Det visar vilken bra kvalité det är här på Regionteater Väst. Vi känner vårt uppdrag – vi ska göra utmanande scenkonst för en ung publik.

Det är, förutom det goda arbetslaget, just uppdraget som gör Regionteater Väst till Lars drömjobb.

-Konsten behöver få vara fri för att kunna ta ut svängarna. Barn – och ungascenen ska var en kommersiell frizon där vi kan behandla de viktigaste ämnena, en zon där konsten får lov vara friare. I den zonen trivs jag. Ja, jag har hittat hem nu.

Regionteater Väst

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.