Lars Melin, konstnärlig ledare för teaterdelen på Regionteater Väst, är på plats i Uddevalla. Lars har tidigare sagt att Regionteater Väst är en teater som han har velat till länge.

Fast helt ny här är han inte. Han har regisserat flera pjäser tidigare och har då hunnit lära känna teatern och personalen.

– Det här är en väldigt förlåtande arbetsplats. Jag känner mig inte rädd för att göra fel utan det finns utrymme att göra misstag. Det tycker jag är viktigt för konsten. För att skapa bra konst måste man våga släppa prestigen. Det finns ett gott självförtroende i det här huset. Visst kommer jag som konstnärlig ledare att sätta min personliga prägel på teatern men styrkan finns här redan. Den ska jag se till att ta vara på.

Han ser fram emot att representera teatern på Bibu i maj där bland annat Troll i utkanten av samhället är uttagen att spela.

– Det visar vilken bra kvalité det är här på Regionteater Väst. Vi känner vårt uppdrag – vi ska göra utmanande scenkonst för en ung publik.

Det är, förutom det goda arbetslaget, just uppdraget som gör Regionteater Väst till Lars drömjobb.

-Konsten behöver få vara fri för att kunna ta ut svängarna. Barn – och ungascenen ska var en kommersiell frizon där vi kan behandla de viktigaste ämnena, en zon där konsten får lov vara friare. I den zonen trivs jag. Ja, jag har hittat hem nu.

Regionteater Väst

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.