Länsteatrarna i Sverige anordnade den 1 juli ett frukostmingel i Almedalen för ansvariga regionpolitiker från hela landet. Tillsammans diskuterade vi teatrarnas olika utmaningar och förutsättningar i sina regioner, men också många goda förslag på lösningar. Däribland mer samarbeten sinsemellan och vässade argument i diskussioner för länsteatrarnas fortlevnad.

Regional politiker var inbjudna för att tala om länsteatrarnas vikt och betydelse för våra regioner, den kulturella infrastrukturen och de positiva effekter som scenkonsten bidrar med. Sveriges länsteatrar har närmare 800 000 publikmöten per år, vi ger barn och unga högkvalitativ scenkonstkonst och har en bred repertoar med ett varierat utbud av föreställningar. Länsteatrarna ger regionernas medborgare kvalitativ scenkonst. Vad blir konsekvenserna om de försvinner?

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.