Statsminister Magdalena Andersson gav på måndagens presskonferens besked om nya restriktioner, bland annat om nya maxtak för större evenemang. Från den 12 januari införs ett deltagartak på 500 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen. För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis.

– Vi vet att länsteatrarna är ansvarstagande och bedriver sin verksamhet på ett smittsäkert sätt, säger Michael Johansson, verksamhetsledare för Länsteatrarna i Sverige.

– När restriktionerna skärps ytterligare och publikantalet begränsas genom kraven på avstånd i salongerna så kan detta få negativa ekonomiska konsekvenser för länsteatrar med hög självfinansiering. Det är viktigt att regeringen följer upp med ekonomiska stöd för att kompensera dessa begränsningar både för Sveriges länsteatrars skull, men även för övriga kulturlivets överlevnad och för att hålla den kulturella infrastrukturen intakt. Det är även viktigt att påpeka att det behövs en återöppningsplan för kulturlivet för att våra regionala scenkonstinstitutioner ska kunna verka på ett ansvarsfullt men också hållbart sätt för att kunna genomföra sina uppdrag att spela för sin publik.

Du kan se pressträffen via den här länken.

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.