Estrad Norr har utsett regissören Karl Seldahl till ny konstnärlig ledare. Karl tillträder tjänsten redan den 1 maj. 

Karl Seldahl har en lång och bred konstnärlig utbildning – avslutad med 4-års högskoleutbildning på Dramatiska Institutets teaterregilinje. Han har frilansat som regissör på region- och länsteatrar på flera håll i landet samt varit konstnärlig ledare för frigruppen Teater Oberon i många år.

– Hans erfarenhet av barn- och ungdomsteater kommer att vara en stor tillgång för  Estrad Norr liksom hans engagemang för Jämtland/Härjedalen och de möjligheter, men även utmaningar, teatern möter i vår region, skriver Estrad Norr på sin hemsida.

– Vi ser att Karl Seldahl kommer att vara en inspirerande partner som kommer att bidra med nyfiken energi i starkt konstnärligt engagemang och önskar honom hjärtligt välkommen till Estrad Norr.

Många har mött Karl Seldahls konstnärskap i Dunderklumpen som sommarteater i Döda Fallet där han var regissör. Döda Fallet i Ragunda i Jämtland är en teaterarena med en vridläktare, ett före detta vattenfall i en idag torrlagd älvfåra med en fantastisk utsikt, där det spelas sommarteater.

Förordnandet som konstnärlig ledare löper på tre år. Under denna period kommer Karl Seldahl också att regissera en produktion.

Läs mer

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.