Estrad Norr har utsett regissören Karl Seldahl till ny konstnärlig ledare. Karl tillträder tjänsten redan den 1 maj. 

Karl Seldahl har en lång och bred konstnärlig utbildning – avslutad med 4-års högskoleutbildning på Dramatiska Institutets teaterregilinje. Han har frilansat som regissör på region- och länsteatrar på flera håll i landet samt varit konstnärlig ledare för frigruppen Teater Oberon i många år.

– Hans erfarenhet av barn- och ungdomsteater kommer att vara en stor tillgång för  Estrad Norr liksom hans engagemang för Jämtland/Härjedalen och de möjligheter, men även utmaningar, teatern möter i vår region, skriver Estrad Norr på sin hemsida.

– Vi ser att Karl Seldahl kommer att vara en inspirerande partner som kommer att bidra med nyfiken energi i starkt konstnärligt engagemang och önskar honom hjärtligt välkommen till Estrad Norr.

Många har mött Karl Seldahls konstnärskap i Dunderklumpen som sommarteater i Döda Fallet där han var regissör. Döda Fallet i Ragunda i Jämtland är en teaterarena med en vridläktare, ett före detta vattenfall i en idag torrlagd älvfåra med en fantastisk utsikt, där det spelas sommarteater.

Förordnandet som konstnärlig ledare löper på tre år. Under denna period kommer Karl Seldahl också att regissera en produktion.

Läs mer

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.