Frukostmöte med Länsteatrarna i Sverige 2023-06-30

Välkommen på Frukostmöte i Almedalen med Länsteatrarna i Sverige!

Tid: Fredag 30 juni kl. 08.15 – 09.00
Plats: Länsteatern på Gotland, Bredgatan 10 i Visby

Ni får information om Länsteatrarnas verksamhet och betydelse ute i landet – kanske på den ort eller i den region Du verkar i.

Vi bjuder på frukost och hoppas på ett bra samtal om kulturens betydelse och den regionala scenkonstens betydelse för din del av vårt land.

Medverkande:
Ylva Nordin Verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige, Håkan Onsjö Styrelseordförande Länsteatern på Gotland, Thomas Sundström Teaterchef Länsteatern på Gotland

”När samhällsklimatet hårdnar, när ekonomin blir tuffare och utmaningar av olika slag riskerar att verka splittrande på samhället, kan det inte genomföras stora besparingar i de verktyg och instrument som kan verka sammanhållande och humaniserande i samhället. Länsteatrarna i Sverige är en av få organisationer eller institutioner som har representation i hela landet.

Länsteatrarna skapar ofta föreställningar som ger människor i hela landet möjlighet att känna igen sig, känna igen skeenden och händelser. Det som upplevs på scenen kan på så sätt hålla samman människor i svåra tider. Kulturens kraft och styrka är känd.”

Är kulturens närvaro i hela landet viktigt och hur kan vi i sådana fall stötta detta?

Välkommen på frukost!
OSA genom att maila ylva.nordin@lansteatrarna.se senast 27 juni.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.