Länsteatrarna i Sverige finns på plats i Almedalen 2018 och arrangerar en kultursalong  i samarbete med Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd. Skådespelaren och regissören Marika Lagercrantz håller salong och blandar kulturpolitiska samtal med konstnärliga inslag. Hur kan en aktiv kulturpolitik på nationell, regional och kommunal nivå stärka konsten och kulturen med full respekt för den konstnärliga friheten? Varmt välkommen måndag den 2 juli när Folk och Kultur bjuder in till Salong och samtal. 

Kultursalong börjar bli Folk och Kulturs signum! Skådespelaren och regissören Marika Lagercrantz har varit värd för ett flertal salonger de senaste året, inte minst under Folk och Kultur i Eskilstuna 7-10 februari då Marikas Kultursalong på kvällstid blev den naturliga avslutningen på de intensiva och späckade dagarna på kulturkonventet.

Marika Lagercrantz, foto Madeleine Söder

Länsteatrarna fortsätter samarbetet med Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd och arrangerar en Kultursalong även under Almedalsveckan. En Salong där samtalet om konst, kultur och politik kan fördjupas. Ett samtal utifrån ett regionalt och lokalt perspektiv, ett samtal som varvas med konstnärliga inslag. Ett samtal som bygger på aktivt lyssnande.

Marika Lagercrantz håller salong och blandar kulturpolitiska samtal med inbjudna gäster med konstnärliga inslag. Ett land, region och kommun som vill utvecklas och bygga framtidstro och vill bli än mer attraktiv behöver satsa strategiskt på just kultur. Där kulturen på riktigt får både bara vara och vara en grundbult i samhällsutvecklingen. Hur kan kulturpolitiken på nationell, regional och kommunal nivå stärka konsten och kulturen med full respekt för den konstnärliga friheten? Förutsättningarna för att bedriva kulturpolitik, att inför väljarna argumentera för att gemensamma medel ska gå till konst och kulturverksamhet, har förändrats. Samtidigt som det i många sammanhang visar sig att satsningar på kulturella verksamheter får positiva effekter på andra samhällsområden.

Folk och Kultur håller det kulturpolitiska samtalet igång för att stärka de kulturpolitiska frågorna inför valet 2018 och bjuder in till Salong och samtal i Almedalen.

Varmt välkommen måndag den 2 juli kl 18 – 20, Region Västerbottens lokaler, Novgorodgränd 1, Visby.

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.