I mitten av november ställdes höstsäsongens föreställningar på Norrbottensteaters tre scener i Luleå in som en följd av pågående pandemi. Även föreställningar på turné och skolturné i länet drabbades. Men nu lackar det mot jul, och med karaktärer som Karl-Bertil och hans lillasyster, byrådirektör H.K Bergdahl, husan och Karl-Bertils ömma moder i huset, från den närapå slutsålda föreställning Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton ville Norrbottensteatern gärna skicka ut några innerliga julhälsningar till publiken digitalt, på Facebook och Instagram. Se en julhälsning här!

Anna Thurfjell, foto teatern

Anna Thurfjell, foto teatern

– Vi är väldigt glada över att vi hann spela in hälsningar från ensemblen i Karl-Bertil Jonssons julafton innan smittspridningsläget omöjliggjorde att vi ses på scenen. Det är några som har efterfrågat att vi ska livesända eller streama föreställningar från Norrbottensteatern men vi värnar om vår personal och kan inte genomföra föreställningar för digital sändning och samtidigt följa restriktionerna vad gäller fysiskt avstånd, säger Anna Thurfjell, marknads- och försäljningschef på Norrbottensteatern.

Förhoppningen är att kunna möta publiken igen i vår, med planerade föreställningar på teaterns scener och på turné.

– Vi hoppas kunna starta upp till våren och spela både i teaterhuset och på länsturné, live på scenen precis som de ska vara. Dock är vi beredda på att leva med restriktioner även under våren och jobbar kontinuerligt med att säkerställa att foajé och salong är så säkra ur smittskyddssynpunkt som de kan vara. I det arbetet följer vi aktuella restriktioner och har tät kontakt med vår regionala smittskyddsläkare, säger Anna Thurfjell.

Läs gärna en intervju med Johanna Lindh som skapar koreografin till Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton här.

Bilden överst: Foto Magnus Stenberg

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.