Regionteater Väst Dans samarbetar med Teater Innlandet i Norge i en dansföreställning för barn från 11 år som har premiär den 12 februari i Hamar i Norge. Och på hemmaplan ska Regionteaterns båda hus – det för dansen i Borås och det för teatern i Uddevalla – inleda ett samarbete som är unikt för teatern. 

Regionteater Väst gör en dansföreställning för barn i samarbete med norska Teater Innlandet och Panta Rei Danseteater. Huset GranNabo (nabo = granne på norska) blir titeln på verket där koreograferna Anne Ekenes och Pia Holden från Teater Innlandet utforskar hemmets gränser medan Regionteater Västs koreograf Camilla Ekelöf lyfter blicken utåt och genom människorna undersöker relationerna, gränsdragningarna mellan Sverige och Norge. Föreställningen spelas för barn och unga från 11 år och uppåt. Premiär den 12 februari i Hamar i Norge.

Teater Innlandet är länen Hedmark och Opplands motsvarighet till en region/länsteater som bedriver professionell scenkonst av hög kvalitet med utgångspunkt från Hamar. I egen regi eller genom samarbeten som detta med Regionteater Väst och koreograferna Anne Ekenes och Pia Holden som utgör kärnan i danskompaniet Panta Rei. Panta Rei är baserat i Oslo och är ett av Norges största danskompanier för barn och unga samt ett av Norges ledande när det gäller undervisning i dans för barn och unga.

Läs mer om samarbetet här

Regionteaterns båda konstnärliga hus samarbetar
Regionteater Väst har en dansensemble i Borås och en teaterensemble i Uddevalla – nu möts de i ett för Regionteater Väst unikt samarbete som än så länge bär arbetsnamnet Andra rum, med premiär i november 2014.  En dansare och en skådespelare möts. Temat är identitet. Detta är startskottet för samarbete mellan de båda konstnärliga husen i Borås och Uddevalla. 2015 planeras ett större projekt där de konstnärliga ledarna Camilla Ekelöf (dans) och Peter Haneus (teater) kommer att samarbeta med båda ensemblerna.

Läs om Susanna Dahlberg, VD för Regionteater Väst (RTV), Pelle Hanæus, konstnärlig ledare för RTV Teater och Camilla Ekelöf, konstnärlig ledare på RTV Dans och deras visioner med arbetet på Regionteater Väst här

BIlden ovan: Regionteater Väst,Huset GranNabo, foto Superstudio

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.