Elisabeth Lax tillträder som t.f. chef för  Norrbottensteatern från den 1 januari 2016. Elisabeth kommer närmast från en befattning som divisionschef för Kultur och utbildning vid Norrbottens läns landsting. Tidigare har hon arbetat på Stora Teatern och GöteborgsOperan och som förvaltningschef för Kultur och Turism i Kungsbacka kommun. Vi bad Elisabet skriva några rader om sig själv och sitt nya uppdrag.
-Jag tycker det ska bli verkligt roligt! säger Elisabeth Lax. Teatern ska fortsätta vara Norrbottens teater och en teater som andas känslighet för det aktuella både vad gäller konstnärliga produktioner men också aktuella samhällsfrågor som behöver belysas.

”Efter nästan 10 år utanför det direkta scenkonstområdet får jag nu tillfälle att återknyta mitt yrkesliv till en miljö som var min under 25 tidigare år, framför allt på Stora Teatern och GöteborgsOperan.Dessemellan har jag arbetat som förvaltingschef för Kultur och Turism i Kungsbacka kommun och nu senast som divisionschef för Kultur och utbildning vid Norrbottens läns landsting under 6 år. Jag har haft hela länet som arbetsfält i ett mycket intressant jobb.

Jag har följt utvecklingen av Norrbottensteatern sedan jag kom hit hösten 2009, dels genom olika samarbeten och dialogsituationer, men jag har också varit på de flesta föreställningarna. Jag sett en tydlig utveckling av verksamheten och en vilja att uppfylla uppdraget med barn- och unga och turnéverksamhet. Detta ser jag också själv som en förutsättning för Norrbottensteaterns existens, men som får avgörande konsekvenser av ekonomisk art i ett län som Norrbotten.

Jag tycker det ska bli verkligt roligt att tillträda som chef för Norrbottensteatern! Vi har idag en fin konstnärlig ensemble och väldigt duktiga medarbetare i olika funktioner. Teatern ska fortsätta vara Norrbottens teater och en teater som andas känslighet för det aktuella både vad gäller konstnärliga produktioner men också aktuella samhällsfrågor som behöver belysas. Ett fortsatt stöd för utvecklingen av Ung Scen norr behöver tillskapas och vi ska, precis som idag, fortsätta ha blicken framåt och samtidigt skapa intressanta produktioner med konstnärlig spets.

Varmt välkomna till Norrbotten och Luleå på Länsteatrarnas höstmöte den 11-12 november!”

Elisabeth Lax,  t.f chef för Norrbottensteatern från den 1 januari 2016

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.