Elisabeth Lax tillträder som t.f. chef för  Norrbottensteatern från den 1 januari 2016. Elisabeth kommer närmast från en befattning som divisionschef för Kultur och utbildning vid Norrbottens läns landsting. Tidigare har hon arbetat på Stora Teatern och GöteborgsOperan och som förvaltningschef för Kultur och Turism i Kungsbacka kommun. Vi bad Elisabet skriva några rader om sig själv och sitt nya uppdrag.
-Jag tycker det ska bli verkligt roligt! säger Elisabeth Lax. Teatern ska fortsätta vara Norrbottens teater och en teater som andas känslighet för det aktuella både vad gäller konstnärliga produktioner men också aktuella samhällsfrågor som behöver belysas.

”Efter nästan 10 år utanför det direkta scenkonstområdet får jag nu tillfälle att återknyta mitt yrkesliv till en miljö som var min under 25 tidigare år, framför allt på Stora Teatern och GöteborgsOperan.Dessemellan har jag arbetat som förvaltingschef för Kultur och Turism i Kungsbacka kommun och nu senast som divisionschef för Kultur och utbildning vid Norrbottens läns landsting under 6 år. Jag har haft hela länet som arbetsfält i ett mycket intressant jobb.

Jag har följt utvecklingen av Norrbottensteatern sedan jag kom hit hösten 2009, dels genom olika samarbeten och dialogsituationer, men jag har också varit på de flesta föreställningarna. Jag sett en tydlig utveckling av verksamheten och en vilja att uppfylla uppdraget med barn- och unga och turnéverksamhet. Detta ser jag också själv som en förutsättning för Norrbottensteaterns existens, men som får avgörande konsekvenser av ekonomisk art i ett län som Norrbotten.

Jag tycker det ska bli verkligt roligt att tillträda som chef för Norrbottensteatern! Vi har idag en fin konstnärlig ensemble och väldigt duktiga medarbetare i olika funktioner. Teatern ska fortsätta vara Norrbottens teater och en teater som andas känslighet för det aktuella både vad gäller konstnärliga produktioner men också aktuella samhällsfrågor som behöver belysas. Ett fortsatt stöd för utvecklingen av Ung Scen norr behöver tillskapas och vi ska, precis som idag, fortsätta ha blicken framåt och samtidigt skapa intressanta produktioner med konstnärlig spets.

Varmt välkomna till Norrbotten och Luleå på Länsteatrarnas höstmöte den 11-12 november!”

Elisabeth Lax,  t.f chef för Norrbottensteatern från den 1 januari 2016

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.