Västerbottensteatern omorganiseras inför flytten in i det nya Kulturhuset i Skellefteå 2020. Teaterchef Fransesca Quartey väljer att fokusera helt på uppdraget som vd och regissören Bobo Lundén blir konstnärlig ledare för teatern i två år.

En  ny organisation har tagits fram på Västerbottensteatern för att ge  större möjligheter inför framtiden och flytten till det nya Kulturhuset i Skellefteå. Det nya kulturhuset (som sägs bli världens högsta träbyggnad!) uppförs mitt i stan och planeras stå klart våren 2020. Det kommer att bestå av flera scener, två gallerier och ett bibliotek och blir hem åt Västerbottensteatern, Skellefteå konsthall, Stadsbiblioteket och Museum Anna Nordlander. Dessutom rymmer byggnaden ett helt nytt hotell. Läs mer om det nya Kulturhuset här.

Skellefteå Kulturhus, illustration White arkitekter

Fransesca Quartey, foto Patrick Degerman

Fransesca Quartey, vd på Västerbottensteatern, har utsett regissören Bobo Lundén till konstnärlig ledare på teatern på ett tvåårigt uppdrag. Bobos roll blir att leda Västerbottensteaterns teateravdelning och vara den som planerar och leder det konstnärliga arbetet. Han har de senaste åren fungerat som husregissör på Västerbottensteatern, och ser fram emot sitt nya uppdrag på institutionen.

– Jag har alltid haft höga ambitioner och mitt mål för Västerbottensteatern är att den ska ha Sveriges mest välmående och kreativa team, säger Bobo till Västerbottens-Kuriren (31 maj 2018)  apropå det nya uppdraget. Läs artikel i Västebottens-Kuriren här.

Bobo Lundén, foto teatern

Tidigare under året utsågs Robert Herrala till verksamhetschef för Nordiskt Berättarcentrum med bl.a. ansvar för den årliga Berättarfestivalen. Tillsammans med ungdomsavdelningen UngHästen där Malin Lundqvist är verksamhetschef utgör dessa tre avdelningar den inriktning och profilering som finns på teatern och som är i linje med teaterns verksamhetsidé – ”Västerbottensteatern vill genom scenkonst, underhållning, berättande, pedagogik och socialt engagemang göra Västerbotten till en mer attraktiv plats att leva på”.

Läs mer om Västerbottensteatern här.

Texten baseras på ett pressmeddelande från Västerbottensteatern.

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.