Byteatern Kalmar läns teater samarbetar med Kalmar läns museum och erbjuder alla niondeklassare i länet ett besök på museet med tillhörande workshop och föreställning.

Kalmar läns museum och Byteatern Kalmar läns teater sätter civilkurage och åskådarens roll i fokus i en ny utställning på museet med titeln Spelar roll och i en föreställning på samma tema från Byteatern, Musical. Alla elever i årskurs 9 erbjuds ett paket inom ramen för Skapande skola, bestående av utställningsbesök med pedagogiskt program, workshop och teaterföreställning.

Musical beskrivs som en underhållande, musikalisk, skruvad och normkritisk föreställning om familjelycka och att stå upp för sitt eget liv. Den tar upp och problematiserar begrepp som lycka, framgång och normalitet. Den till synes perfekta familjens liv ställs på ända när utbytesstudenten Nats åsikter drabbar dem. Särskilt dottern Lone börjar se världen med andra ögon. Fem skådespelare står på scenen, regisserar gör Daniel Rylander efter ett manus av Line Mørkeby. Premiär 28 feb 2014.
Läs mer 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.