Folkteaterns VD Anna Rosengren har utsetts till ny direktör för Göteborgs Stads kulturförvaltning. Anna tillträdde som VD för Folkteatern i Göteborg för ett drygt år sedan.

Då Anna Rosengren tillträdde som VD i november 2013 var uppdraget från styrelsen att skapa en ekonomi i balans samt att genomföra förändringar i organisationen för att säkerställa en stabilitet för verksamheten på lång sikt. Anna Rosengren har sedan hon tillträdde rekryterat Frida Röhl som konstnärlig ledare för Folkteatern. Tillsammans har de arbetat fram en programförklaring som anger inriktningen för den kommande uppdragsperioden. Därtill har hon genomfört en omorganisering som säkrar Folkteaterns framtida verksamhet som egenproducerande teaterscen. Anna Rosengren tillträder som direktör för Göteborgs Stads kulturförvaltning i mars 2015.

Läs mer

Bilden ovan: Anna Rosengren, vd Folkteatern i Göteborg, foto Folkteatern i Gbg

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.