Folkteaterns VD Anna Rosengren har utsetts till ny direktör för Göteborgs Stads kulturförvaltning. Anna tillträdde som VD för Folkteatern i Göteborg för ett drygt år sedan.

Då Anna Rosengren tillträdde som VD i november 2013 var uppdraget från styrelsen att skapa en ekonomi i balans samt att genomföra förändringar i organisationen för att säkerställa en stabilitet för verksamheten på lång sikt. Anna Rosengren har sedan hon tillträdde rekryterat Frida Röhl som konstnärlig ledare för Folkteatern. Tillsammans har de arbetat fram en programförklaring som anger inriktningen för den kommande uppdragsperioden. Därtill har hon genomfört en omorganisering som säkrar Folkteaterns framtida verksamhet som egenproducerande teaterscen. Anna Rosengren tillträder som direktör för Göteborgs Stads kulturförvaltning i mars 2015.

Läs mer

Bilden ovan: Anna Rosengren, vd Folkteatern i Göteborg, foto Folkteatern i Gbg

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.