Patrik Pettersson har blivit invald som medlem av juryn i bibu. Patrik är projektledare för Dalateatern Barn och Unga och jobbar i nära samarbete med dramapedagogen Malin Byman. Dalateatern Barn och Unga har ett forskande och nyfiket förhållningssätt till teatern och det dramapedagogiska som konstform och arbetar med researcharbete och referensklasser.

Patrik Pettersson, foto Per Eriksson

Grattis Patrik! Du har ju blivit  invald som medlem av juryn i bibu, inför nästa biennal som äger rum 16-19 maj 2018. Hur känns det?
– Tack! Det kändes ju väldigt kul och smickrande att få förtroendet att bli medlem i bibu-juryn, men också ansvarsfullt. Det ska bli spännande och lärorikt att diskutera med de andra vad gäller alla föreställningar vi ska försöka hinna med att se under 2016 och 2017.

Hur ser juryarbetet ut i praktiken? Och när är det sista dagen att föreslå en produktion för juryn?
– Vi i juryn ska se så många barn- och ungdomsteater-, dans-, cirkus- och nycirkus föreställningar vi kan. Föreställningar som anses som nyskapande, innovativa, liggande i framkant och som på något sätt väcker debatt. Vi tänker ha möten 1–2 gånger i månaden där vi tipsar varandra och diskuterar de föreställningar som vi har sett och som vi anser kan vara aktuella för Bibu. Vi har tre urvalstillfällen då vi väljer 3–6 föreställningar som vi anser ska vara med på Bibu. Vi hade ett urvalsmöte nu i maj, vi kommer att ha ett möte i höst och sedan ett sista i början på 2018. Vi jurymedlemmar kommer också att på olika sätt delta i olika seminarier på Bibu 2018.

bibu är en av Sveriges viktigaste arena för scenkonst för barn och unga och därmed en betydelsefull mötesplats för många länsteatrar. För några år sedan hotades bibu av nedläggning. Varför bör bibu fortsätta vara ”sin egen” och  inte en del av exempelvis Scenkonstbiennalen?
– Jag har inte pratat med de andra jurymedlemmarna om varför Bibu bör vara ”sin egen” men själv tycker jag att barn- och ungdomskulturen är så viktig att den behöver sitt eget fokus och sina egna diskussioner. Det är så lätt att vuxenkulturen tar över och att barn- och ungdomskulturen marginaliseras och inte alltid anses som lika viktig.

Anna Granquist i Dalateaterns klassrumföreställning 2017 Får jag finnas för dig? foto Per Eriksson

Mer om bibu Scenkonstbiennal för barn och unga här

Mer om Dalateatern Barn och Unga här

Läs gärna mer om Dalateatern under rubriken FOKUS PÅ.

 

Bilden överst: Får jag finnas för dig?, foto Per Eriksson

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.