Anna Sjövall har sedan 2017 varit Teater Hallands VD och konstnärliga ledare och har nu tackat ja till ytterligare fyra år.

– Det känns roligt och väldigt fint att få förtroendet att fortsätta, säger teaterchefen i Varberg.

Under Annas år på teatern har hon regisserat Per Gessle-musikalen Halland Love Stories med kärlekshistorier från hallänningar, den nationella uppsättningen av Harold Pinters Presskonferensen, arbetsplatsföreställningen Bäst på jobbet, Sorgens Borg eller döda kaniner säger inte aj, samt Stolthet och fördom eller The Story ofMr Darcy, MrBingely, MrWickham, Mr Collins och Mr Bennet.

– Vi i styrelsen och medarbetarna är mycket glada att Anna vill fortsätta leda Teater Halland ytterligare fyra år. Hennes energi och engagemang ger kraft och lyfter fram en repertoar som får gensvar hos vår publik, säger GunMarie Stenström, ordförande i Teater Hallands styrelse.

Sedan 2016 har teatern stadigt ökat sina publiksiffror och dubblat antalet spelade föreställningar. Under 2019 spelades 220 föreställningar, vilket är mycket för en liten teater med 18 anställda. Med samtalskvällarna Skavet och Osminkat, liksom Doc Lounge, har scenen i Varberg blivit en viktig mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter.

– Teater Halland är inne i en spännande utveckling som jag vill jobba vidare med, säger Anna Sjövall.

Vad vill du göra framöver?
– Tillsammans med medarbetarna vill jag fortsätta att utveckla teatern till en av de intressantaste scenerna i landet, med stark förankring hos den halländska publiken. Gensvaret vi får på våra föreställningar, samtalskvällar och möten med publiken, visar att vi är på rätt väg. Idag är det viktigare än någonsin att vi lyssnar på människor och försöker närma oss varandra för att motverka en samhällsutveckling som präglas av rädsla, misstro och avstånd mot det som är annorlunda.

Presskonferensen genomfördes av teatrar över hela landet den 10 februari 2018 – Anna Sjövall var regissör och initiativtagare till projektet, foto Malin Arnesson

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.