Anna Sjövall har sedan 2017 varit Teater Hallands VD och konstnärliga ledare och har nu tackat ja till ytterligare fyra år.

– Det känns roligt och väldigt fint att få förtroendet att fortsätta, säger teaterchefen i Varberg.

Under Annas år på teatern har hon regisserat Per Gessle-musikalen Halland Love Stories med kärlekshistorier från hallänningar, den nationella uppsättningen av Harold Pinters Presskonferensen, arbetsplatsföreställningen Bäst på jobbet, Sorgens Borg eller döda kaniner säger inte aj, samt Stolthet och fördom eller The Story ofMr Darcy, MrBingely, MrWickham, Mr Collins och Mr Bennet.

– Vi i styrelsen och medarbetarna är mycket glada att Anna vill fortsätta leda Teater Halland ytterligare fyra år. Hennes energi och engagemang ger kraft och lyfter fram en repertoar som får gensvar hos vår publik, säger GunMarie Stenström, ordförande i Teater Hallands styrelse.

Sedan 2016 har teatern stadigt ökat sina publiksiffror och dubblat antalet spelade föreställningar. Under 2019 spelades 220 föreställningar, vilket är mycket för en liten teater med 18 anställda. Med samtalskvällarna Skavet och Osminkat, liksom Doc Lounge, har scenen i Varberg blivit en viktig mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter.

– Teater Halland är inne i en spännande utveckling som jag vill jobba vidare med, säger Anna Sjövall.

Vad vill du göra framöver?
– Tillsammans med medarbetarna vill jag fortsätta att utveckla teatern till en av de intressantaste scenerna i landet, med stark förankring hos den halländska publiken. Gensvaret vi får på våra föreställningar, samtalskvällar och möten med publiken, visar att vi är på rätt väg. Idag är det viktigare än någonsin att vi lyssnar på människor och försöker närma oss varandra för att motverka en samhällsutveckling som präglas av rädsla, misstro och avstånd mot det som är annorlunda.

Presskonferensen genomfördes av teatrar över hela landet den 10 februari 2018 – Anna Sjövall var regissör och initiativtagare till projektet, foto Malin Arnesson

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.