Jörgen Rundgren är ordförande för Östgötateatern och ledamot i Länsteatrarna i Sveriges styrelse.

Jörgen Rundgren (m) ledamot i styrelsen Foto Sara Hägg

Jörgen Rundgren (m) ledamot i styrelsen Foto Sara Hägg

”Jag bor i Norrköping, med hustru, katt och två utflugna vuxna ungdomar: Jakob som bor i Oslo och Markus som bor i Norrköping. Jag har ett stort och brett intresse för kulturfrågor och håller sedan några år tillbaka ihop ett kulturellt nätverk i Norrköping som inkluderar teatern, musiken, konsten, filmen, nöjesarrangörer, Stadsmuseet, Arbetets Museum och Kultur, Samhälle och Media på Universitetet. Syftet med nätverket är att öka kunskapen om varandras verksamheter och därigenom främja ett ökat samarbete. Det är också något som också verkligen har skett och jag kan konstatera att det är så viktigt att människor träffas och lär sig mer om varandra. Det underlättar så mycket när du ska lyfta telefonen och kontakta någon.

Jag är stolt över Norrköping som kulturstad. Det finns ett fantastiskt utbud, med spetsarna Östgötateatern som just nu bjuder på både nycirkus och musikalen Sound of Music, Symfoniorkestern som verkligen håller världsklass och ett Konstmuseum med en av Sveriges främsta samlingar av svensk konst.

Jag är också vice ordförande i Symfoniorkesterns styrelse och med i Svensk Scenkonsts valnämnd, sitter i Norrköpings kommunfullmäktige. Jag har en lång bakgrund inom politiken, men ser numer kommunfullmäktige som en plattform för det kulturpolitiska engagemanget. Var sak har sin tid…

Jag driver sedan många år tillbaka ett eget företag i utbildningsbranschen. Det kan ibland bli svårt att hinna med företaget. Periodvis kommer alla uppdrag i konflikt med engagemanget i det egna företaget. Värst var det när jag dessutom var kassör i IK Sleipner, som är en anrik fotbollsförening i Norrköping.

Jag är i mitt företag en erfaren utbildare på allt inom kommunikation. Redan 1992 startade ”Rundgrens Utbildning”, som enskild firma. Idag är det ett aktiebolag med uppdrag i hela Sverige. Jag är också utbildare åt en lång rad företag och organisationer och har utbildat över 10 000 personer.

Jag tycker att alla kan ha glädje av att titta på Facebooksidan:  www.facebook.com/rundgrensutbildning

Jag har också skrivit böckerna; ”Övertygande Kommunikation” och ”Din växande värld”, som båda finns på Adlibris och andra nätsajter.

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet är sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på XXX Stockholm, Adress. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer även få tillfälle av att byta erfarenheter mellan varandra.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 21 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 4 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 4 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.