Jörgen Rundgren är ordförande för Östgötateatern och ledamot i Länsteatrarna i Sveriges styrelse.

Jörgen Rundgren (m) ledamot i styrelsen Foto Sara Hägg

Jörgen Rundgren (m) ledamot i styrelsen Foto Sara Hägg

”Jag bor i Norrköping, med hustru, katt och två utflugna vuxna ungdomar: Jakob som bor i Oslo och Markus som bor i Norrköping. Jag har ett stort och brett intresse för kulturfrågor och håller sedan några år tillbaka ihop ett kulturellt nätverk i Norrköping som inkluderar teatern, musiken, konsten, filmen, nöjesarrangörer, Stadsmuseet, Arbetets Museum och Kultur, Samhälle och Media på Universitetet. Syftet med nätverket är att öka kunskapen om varandras verksamheter och därigenom främja ett ökat samarbete. Det är också något som också verkligen har skett och jag kan konstatera att det är så viktigt att människor träffas och lär sig mer om varandra. Det underlättar så mycket när du ska lyfta telefonen och kontakta någon.

Jag är stolt över Norrköping som kulturstad. Det finns ett fantastiskt utbud, med spetsarna Östgötateatern som just nu bjuder på både nycirkus och musikalen Sound of Music, Symfoniorkestern som verkligen håller världsklass och ett Konstmuseum med en av Sveriges främsta samlingar av svensk konst.

Jag är också vice ordförande i Symfoniorkesterns styrelse och med i Svensk Scenkonsts valnämnd, sitter i Norrköpings kommunfullmäktige. Jag har en lång bakgrund inom politiken, men ser numer kommunfullmäktige som en plattform för det kulturpolitiska engagemanget. Var sak har sin tid…

Jag driver sedan många år tillbaka ett eget företag i utbildningsbranschen. Det kan ibland bli svårt att hinna med företaget. Periodvis kommer alla uppdrag i konflikt med engagemanget i det egna företaget. Värst var det när jag dessutom var kassör i IK Sleipner, som är en anrik fotbollsförening i Norrköping.

Jag är i mitt företag en erfaren utbildare på allt inom kommunikation. Redan 1992 startade ”Rundgrens Utbildning”, som enskild firma. Idag är det ett aktiebolag med uppdrag i hela Sverige. Jag är också utbildare åt en lång rad företag och organisationer och har utbildat över 10 000 personer.

Jag tycker att alla kan ha glädje av att titta på Facebooksidan:  www.facebook.com/rundgrensutbildning

Jag har också skrivit böckerna; ”Övertygande Kommunikation” och ”Din växande värld”, som båda finns på Adlibris och andra nätsajter.

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.