Jörgen Rundgren är ordförande för Östgötateatern och ledamot i Länsteatrarna i Sveriges styrelse.

Jörgen Rundgren (m) ledamot i styrelsen Foto Sara Hägg

Jörgen Rundgren (m) ledamot i styrelsen Foto Sara Hägg

”Jag bor i Norrköping, med hustru, katt och två utflugna vuxna ungdomar: Jakob som bor i Oslo och Markus som bor i Norrköping. Jag har ett stort och brett intresse för kulturfrågor och håller sedan några år tillbaka ihop ett kulturellt nätverk i Norrköping som inkluderar teatern, musiken, konsten, filmen, nöjesarrangörer, Stadsmuseet, Arbetets Museum och Kultur, Samhälle och Media på Universitetet. Syftet med nätverket är att öka kunskapen om varandras verksamheter och därigenom främja ett ökat samarbete. Det är också något som också verkligen har skett och jag kan konstatera att det är så viktigt att människor träffas och lär sig mer om varandra. Det underlättar så mycket när du ska lyfta telefonen och kontakta någon.

Jag är stolt över Norrköping som kulturstad. Det finns ett fantastiskt utbud, med spetsarna Östgötateatern som just nu bjuder på både nycirkus och musikalen Sound of Music, Symfoniorkestern som verkligen håller världsklass och ett Konstmuseum med en av Sveriges främsta samlingar av svensk konst.

Jag är också vice ordförande i Symfoniorkesterns styrelse och med i Svensk Scenkonsts valnämnd, sitter i Norrköpings kommunfullmäktige. Jag har en lång bakgrund inom politiken, men ser numer kommunfullmäktige som en plattform för det kulturpolitiska engagemanget. Var sak har sin tid…

Jag driver sedan många år tillbaka ett eget företag i utbildningsbranschen. Det kan ibland bli svårt att hinna med företaget. Periodvis kommer alla uppdrag i konflikt med engagemanget i det egna företaget. Värst var det när jag dessutom var kassör i IK Sleipner, som är en anrik fotbollsförening i Norrköping.

Jag är i mitt företag en erfaren utbildare på allt inom kommunikation. Redan 1992 startade ”Rundgrens Utbildning”, som enskild firma. Idag är det ett aktiebolag med uppdrag i hela Sverige. Jag är också utbildare åt en lång rad företag och organisationer och har utbildat över 10 000 personer.

Jag tycker att alla kan ha glädje av att titta på Facebooksidan:  www.facebook.com/rundgrensutbildning

Jag har också skrivit böckerna; ”Övertygande Kommunikation” och ”Din växande värld”, som båda finns på Adlibris och andra nätsajter.

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.