Nyhetsbrev

2022-03-31

Den 6-8 april är det dags för Länsteatrarnas vårmöte i Skellefteå! Om det och mycket annat skriver vi i vårt senaste nyhetsbrev:

Västerbottensteatern hälsar välkomna till Länsteatrarnas vårmöte. Nytt ungt danskompani har startats på Smålands Musik & Teater. Teater Västernorrlands föreställning Hitta Hem med Gisela Nilsson är på turné. Länsteatrarna i Sveriges remissvar på Återstartsutredningen. 2 nya matiga rapporter från Myndigheten för Kulturanalys. Konceptet dialogmöten på turné. Guldet spelas på Regionteatern Blekinge Kronoberg. Kusinerna/Belážagat sätt upp på Giron Sámi Teáhter. UngHästen fortsätter arbetet mot psykisk ohälsa. Skalet är galet på ung scen/öst. Ung scen norr har varit på LÄNK i Skellefteå. Norrdans uppdaterar folkkulturen. Härlig vårsäsong framöver på Västmanlands Teater. Dubbelpremiär på Länsteatern på Gotland. Challa Gustavsson blir ny vd på Västerbottensteatern.

Missa inte heller månadens premiärer och ordförande Robert Uittos marskrönika!

Foto i nyhetsbrevet: Patrick Degerman, Mats Bäcker, Lars Kroon, Lia Jacobi, Niclas Fasth, Maja Alasalmi, Klara G, Andreas Nilsson, Titti Grahl, Teodor Uitto, Anita Wahlund/Wikimedia.

Läs på webben.

Här finns arkiverade nyhetsbrev

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.