Nyhetsbrev

November 2023

Vad händer på länsteatrarna?

Jo, snart är det länsteatrarnas höstmöte i Borås och Maria Hägglund, vd Regionteater Väst hälsar välkommen till Borås 15-17 november. Lena Bjurström, ny ledamot i Länsteatrarna i Sveriges styrelse presenterar sig. Py Huss-Wallin blir ny konstnärlig ledare på Örebro Teater. Jenny Wilson är i residens på Scenkonst Sörmland.

Vi uppmärksammar Får jag lov? En serie samtalsduetter om dans, en videopodd med koreografen Helena Lundqvist och bussturnén Röd Katt på Ung Scen Öst.

Herrarna satte oss hit är ett samarbete mellan Giron Sámi Teáhter och Uppsala Stadsteater, Himlavalvet är ett samarbete mellan Västmanlands teater och Örebro Teater.

Vad händer på Folk och Kultur 2024? Vi har frågat projektledare Ismo Railisson.

Och missa inte ordförande Robert Uittos krönika!

Läs på webben.

Här finns arkiverade nyhetsbrev.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.