FOLK OCH KULTUR – DEN VIKTIGASTE KULTURPOLITISKA ARENAN 2018/2019

Denna sida är en presentation av Folk och Kultur. Vill du läsa senaste nytt – klicka här.

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent och en tribun för konst och kultur i hela Sverige. Första konventet ägde rum 7 – 10 februari 2018 i Munktellstaden, Eskilstuna. Den 6-9 februari 2019 är det dags igen!

Folk och Kultur vill främja ett tillgängligt och vitalt kulturliv i hela landet, sprida kunskap om kulturens betydelse både i sig och för andra sektorer samt synliggöra den regionala nivån och vara en mötesplats för det breda kultursamtalet inom alla politikerområden.

2018 var det 100 arrangörer, 2019 är det fördubblat. Antalet programpunkter har ökat från 200 till 300 på konventet 2019. Folk och Kulturs plattform engagerar människor att skapa, berätta, reflektera och debattera tillsammans. En fantastisk mosaik av uttryck, åsikter och hårt arbete. 2019 års  programpunkter vittnar om kulturdebattens kraft och nödvändighet. Det är bra, ett land som vill utvecklas, bygga framtidstro och vara attraktivt behöver satsa strategiskt på kultur.

Foto José Figueroa

Tillsammans med offentlig och privat sektor, media, föreningar, akademin och medborgare möjliggör vi för det tvärsektoriella mötet. Kulturen och konsten är angeläget för oss alla.

Förutom spännande samtal, debatter och seminarium, presenterar Folk och Kultur ett digert program av professionella konstnärliga föreställningar och upplevelser. Som deltagare och publik under konventet kan du ta del av ett brett konst- och kulturutbud från hela Sverige.

Arrangörer och initiativtagare till Folk och Kultur är Länsteatrarna i SverigeRegional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd i samarbete med Eskilstuna kommun och Landstinget Sörmland.


Triss i ordföranden: Nina Björby, Yvonne Hagberg och Åsa Kratz

Idén om ett kulturpolitisk konvent för den regionala scenkonsten väcktes 2016 – i ett samarbete mellan Regional Musik i Sverige, Länsmuseernas samarbetsråd och Länsteatrarna i Sverige. Tre år senare är Nina Björby, Yvonne Hagberg och Åsa Kratz och deras 66 medlemsorganisationer värdar för en helt ny arena för den regionala konsten och kulturen – en mötesplats för dialog, debatt och diskussion.

På det första Folk och Kultur 2018 fick 155 arrangörer och över 230 programpunkter plats i programmet under 4 fullspäckade dagar. Förutom seminarier, samtal och debatter bjöds det på scenkonst, konserter, cirkus, mim, stand up, dans, visor, musikteater, film, foto… Till det stora utställartorget med fri entré var alla välkomna.


De politiska partierna i Sveriges Riksdag bjöds till Folk och Kultur 2018 för att berätta vad just deras kulturpolitiska vision är. Alla de åtta partierna var representerade. Dessutom tackade tre partiledare ja till att komma; Isabella Lövin (mp) vice statsminister och biståndsminister, Annie Lööf (c) partiledare och Ulf Kristersson (m) partiledare.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (mp) invigde det första Folk och Kultur i Munktellstaden i Eskilstuna den 7 februari kl 18:30. Alice Bah Kuhnke medverkade också  i flera seminarier under onsdagen och i ett samtal med Isabella Lövin på Utställartorget kl 17.50–18.20 – med fri entré.


Se ett smakprov av Folk och Kultur när  det kulturpolitiska konventet presenterades på Kultur i Almedalen i början av juli 2017:


PRESSRÖSTER:

Debattartikel om Folk och Kultur publicerad  i Dalademokraten 2017-01-22

”Folk och kultur ska vara en bred samlingsplats” DN 2017-02-21

”Sverige får nytt årligt kulturkonvent”, SVT 2017-02-21

”Männen måste möta kulturen”, Norran 2017-02-24

Gör kulturen till en valfråga, Fria Tidningen 2017-11-23

Folk och Kultur ny plattform, E Folket 2018-01-04

23 teatrar spelar samma pjäs samtidigt i protest” DN, 2018-01-23

Finns ett behov att lyfta konstens roll i samhället” SvD 2018 – 01-29

Folk och kultur drar igång i Eskilstuna” P4 Sörmland | 2018-02-07

EU-kommissionären: ”Kultur kan bidra till social integration” DN |  2018 -02-08

Alice Bah Kuhnke: ”Vi måste hålla auktoritära krafter stången”DN | 2018 -02-08

Ulf Kristersson sågas efter insatsen i Eskilstuna” ekuriren | 2018 -02-08

Kan hela Kultursverige leva? P1 Kultur | 2018 -02-08

”Glöm inte kulturen i valet” Värmlands Folkblad | 2018 -02-09

Presskonferensen sätts upp i hela Sverige” Kulturnytt |2018 -02-09

”Annie Lööf: Kulturen måste spridas mer över landet” P4 Sörmland | 2018 -02-09

Kulturpolitiken på fortsatt undantag i debatten” Göteborgs-Posten | 2018 -02-10

”Kultur är för viktigt för att lämnas åt nationalister” ekuriren | 2018 -02-13

”Folk och Kultur förändras efter premiäråret” P4 Sörmland | 20 nov 2018

”Jämställdhet i fokus på Folk och kultur” Sydöstran | 20 nov 2018

”Postkodstiftelsen går in med miljonbelopp i Folk och Kultur” Dagens Opinion| 19 dec 2018

”Tvåårigt stöd till Folk och kultur” Svd| 19 dec 2018

”Våga investera i Sverige som kulturnation!” Dagens Arena| 28 jan 2019

”Nu invaderas Eskilstuna av kultur” Eskilstuna Kuriren| 5 jan 2019

”Folk och Kultur drar igång – hör vad du inte får missa” SVT Sörmland 6 feb 2019

”Folk och kultur öppnar” SR P1 |  6 feb 2019

 

 


SENASTE NYTT FRÅN FOLK OCH KULTUR

2018-04-05

Linde Sjöstedt, foto Ulf Aneer

”Folk och Kultur 2018 är över. Det blev ett storartat evenemang som pågick i 4 dagar, lockade 160 arrangörer som tillsammans med Folk och Kultur bidrog med 230 programpunkter. 55 utställare fanns på plats i Utställartorget på Stiga Sport Arena och över 2000 personer kom till Folk och Kultur i Munktellstaden 7-10 februari 2018.Som mest hade vi 17 parallella seminarier som pågick samtidigt – man hann inte ta del av allt. Men några av seminarierna dokumenterades och du kan titta i efterhand på Folk ochKulturs hemsida.

Det var första gången vi arrangerade Folk och Kultur och vi är mycket stolta över resultatet.Tillsammans skapade vi en plattform, där vi har diskuterat, samtalat och formulerat framtidens kulturpolitiska agenda. Samtalet är inte över, låt det växa sig ännu starkare nu när valrörelsen börjar ta riktig fart!

Vi vet nu att Folk och Kultur kommer att bli ett årligen återkommande kulturpolitiskt konvent i Munktellstaden i Eskilstuna. Nu påbörjar vi arbetet att utveckla Folk och Kultur vidare och skapa en mötesplats dit alla känner sig välkomna och delaktiga!

Utvärdera och utveckla
Direkt efter Folk och Kultur avslutades lördagen den 10 februari satte vi ihop och skickade ut en enkät för att få ta del av deltagarnas synpunkter, tankar och utvecklingsidéer.
Här följer några av de svar vi fick.

Vill du läsa hela utvärderingen går det bra att göra på Folk och Kulturs hemsida.

Vad uppskattade du med Folk och Kultur 2018 (totalt 470 svar):
– Bredden, uppslutningen och engagemanget.
– Är mycket imponerad av allt ni arrangörer hade lyckats få ihop till denna första gång.
– Ansatsen: kultur i samhällsutvecklingen, att kalla det ett konvent.
– Att den politiska diskussionen rörde sig från ”kultur är fint och viktigt” till att bli mer komplex och nyanserad.
– Det tydliga regionala perspektivet, den tydliga regionala närvaron.
– Möjligheten till nätverkande.
– Det breda kulturbegreppet: befriande och starkt se museer, scenkonst, hantverk, bildkonst m.m. dela plats på utställartorget. Det betyder att det inte är det enskilda kulturuttrycket som är det viktigaste, utan det är folk och kultur som är det viktigaste för samhället.

Vad tycker du behöver utvecklas eller komplettera inför Folk och Kultur 2019 (totalt 504 svar)
– Invigningen bör ligga på em på torsdag för att få maximal massmedia.
– En ”fri tid” mitt på dagen då kaffe serveras i utställningshallen och tid för alla att minglavid utställningarna.
– Nyttja våning två mer för seminarier.
– Längre tid (20 – 30 min) mellan seminarier för förflyttning och samtalstid.
– Bättre info om vad som händer på scenen. Ett anslag varje dag om vad som händer.
– En konferencier per dag som håller ihop vad som händer på scenen och ”påar”.
– Inga seminarier på andra sidan ån.
– Kanske begränsa antalet seminarier. Lördagen ingen höjdare…
– Mer reklam för sörmlänningar på lördagen. Kanske föreningar/kulturaktörer kan lägga träffar på lördagen i olika lokaler i anslutning till utställningen och låta den vara en del av programmet.

Var det något som överraskade dig? (totalt 280 svar)
– Att Eskilstuna var en så fin stad och hade så mycket vatten. Roligt med museet och alla traktorerna. Ett fantastiskt område och arena.
– Att jag som någorlunda oetablerad konstnär i Sverige blev sedd för vad jag kan och inte nödvändigtvis vad min professionella bakgrund är. Att överhuvudtaget få vara en av dem som fick vara med är otroligt värdefullt för mig och min konst.
– Att mediabevakningen faktiskt blev så stor som den var!
– Att rikspolitiken så mangrant var på plats. Mycket bra.
– Bra teknik genomgående.
– Mannen som satt och stämde ett piano inne på Munktellmuseet. Slump eller arrangerat?

Inför Folk och Kultur 2019
Vi som jobbade med Folk och Kultur 2018 har naturligtvis våra egna tankar om hur vi vill utveckla arrangemanget. Vi vill t. ex. se till så att Utställartorget på Stiga Sport Arena blir hela konventets mötesplats och hjärta. Vi upplever också att det finns ett stort behov av en samlingsplats – en restaurang eller bar – där vi kan träffas och nätverka på kvällarna.  Vi ska självklart jobba stenhårt på att bibehålla samma höga kvalitet på seminarier och konstnärliga upplevelser.

I år hade vi tre partiledare; Ulf Kristersson (m), Anna Lööf (c) och Isabella Lövin (mp) som medverkade live på stora scenen på Utställartorget samt statsminister Stefan Lövén som hälsade och lyckönskade oss per länk. Nu stundar snart ett val – vem är statsminister nästa år? Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke invigde och medverkade under en hel dag – vem är kulturminister nästa år? Vi har en inbjudan redo till samtliga partiledare och nästa års kulturminister – vem det än blir så är vi nyfikna på vad deras kulturpolitiska vision är och hur de vill förverkliga sin kulturpolitik.

Ladda redan nu för nästa års Folk och Kultur 6 – 9 februari 2019. Den 6 februari är Samernas nationaldag – det vill vi uppmärksamma. Vi gör Folk och Kultur tillsammans så börja redan nu att planera ert deltagande 2019.

Tack alla ni modiga arrangörer och utställare som deltog i det första Folk och Kultur – utan er hade det inte blivit något! Tack alla ni som deltog på olika sätt!”

Linde Sjöstedt, projektledare Folk och Kultur
VD Länsteatrarna Sverige,  LTS
e-post: linde.sjostedt@folkochkultur.se


2018-02-14
”Historiens första Folk och Kultur är nu över och efter fyra lyckade dagar är vi överväldigade över den respons konventet har fått. Vi är glada att berätta att Folk och Kultur kommer bli ett årligt återkommande konvent.

Folk och Kultur har fått ett fantastiskt genomslag och det gensvar konventet har mött har varit över all förväntan. Med 2000 besökare och 260 programpunkter har Folk och Kultur blivit en plattform för det tvärsektoriella mötet och det breda samtalet om kulturens roll i den politiska debatten.

”Jag vill ge en eloge till konventet Folk och Kultur och alla som bidrar till det stora engagemanget för samtalen om kulturens möjligheter i Sverige.” – Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister

Stort tack till alla som varit med och möjliggjort det första Folk och Kultur. Tack till alla arrangörer, medverkande och besökare. Tack till Eskilstuna och Sörmland som har stått som värdar för detta stora kulturpolitiska konvent. Utan alla er – inget Folk och Kultur.

Åsa Kratz, foto Ulf Aneer

Linde Sjöstedt, foto Ulf Aneer

Vi ses igen i Munktellstaden, Eskilstuna 6-9 februari 2019!”

Åsa Kratz, ordförande i Länsteatrarna i Sverige
Linde Sjöstedt, projektledare Folk och Kultur

2018-02-02


Snart invigs Folk och Kultur – Du är varmt välkommen!

Linde Sjöstedt, projektledare, foto Ulf Aneer

För 3 år sedan väcktes en tanke som föddes ur ett fördjupat samarbete mellan Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd, det växte till en dröm – som nu alldeles straxt är på väg att förverkligas. En arena för den regionala konsten och kulturen och en mötesplats för kulturpolitisk dialog, debatt och diskussion.

Vår kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke inviger Folk och Kultur 2018, onsdag den 7 februari kl. 18.30 på scenen i Utställartorget på Stiga Sport Arena. Det är fritt inträde och alla är varmt välkomna.

Som projektledare för hela konventet är jag så stolt över vårt gemensamma program. Vi har en bred målgrupp och det är så många olika människor, organisationer, myndigheter, fria konstnärer, akademin, kommuner, regioner, regeringsföreträdare, ideella föreningar, folkbildare, eldsjälar och så många, många flera som har sagt:

” Ja, vi vill vara med och fylla Folk och Kultur med ett engagerande och spännande innehåll.”

Här kommer ett litet axplock av de frågeställningar som kommer att uppmärksammas under 4 dagar i Eskilstuna:

 • Hur får man kommunens högsta beslutsfattare att prioritera kultur?
 • Med rötter i Hip-hopen! Graffiti, ordkonst och dans idag!
 • Ett samtal om kulturpolitiken och hur den kommer att förändras i framtiden.
 • Vad betyder bildning idag? Vilken plats har bildning i den svenska kulturdebatten?
 • Vad har hänt de senaste tio åren kring hur vi i Sverige tar emot flyktingar?
 • Ny offentlig konst i miljonprogramsområden tillsammans med de som bor och verkar där.
 • Ät en workshop – hur kan läsförmåga, bibliotek och matlagning hänga ihop?
 • Vad anser vi med begreppet folk?
 • Kulturskaparnas villkor på arbetsmarknaden?
 • Hur blir kulturarvet klimatsmart?
 • Skillnaden mellan ideell sektor och kultursektorn.
 • Barn och ungas kulturvanor.
 • Bryr sig bara högerpopulistiska partier om kulturpolitik?
 • Folk, liv och e-arkiv.
 • Hur arbetar vi med HBTQ-perspektiv i scenkonsten?
 • Exempel från kulturdriven stadsutveckling
 • Walk the talk: Hur kan uppdraget om mångfald omsättas i praktik?
 • Hur vi kan utveckla samhällsplaneringsprocessen, exempel från kulturdriven stadsutveckling med tillgängliga, kreativa och attraktiva offentliga rum.
 • Följ med in i en praktisk kulturpolitisk workshop!
 • Vad är kritikens roll i det framtida medielandskapet?
 • Kulturskolan och barn på flykt.
 • Hur kan konstnärer och föreningslivet samarbeta i samhällsdebatten utan att konsten blir instrumentell?
 • Vi har en dröm…
 • Hjärnan, kunskap och kreativitet!
 • 100% kamp – Kulturarv och mänskliga rättigheter.
 • Finns det verkligen bra kultur i hela Sverige?
 • Så infiltrerar man det svenska näthatet.
 • Dans som ett verktyg för delaktighet.
 • #metoo, nu tar vi diskussionen vidare!
 • Har populärkulturen en självklar plats i Kultursverige och värderas populärkultur utifrån samma kriterier som övrig kultur?
 • Tillsammans för ett miljömässigt hållbart samhälle.
 • Hur får man kulturen att genomsyra samhällsplaneringen och skapa fler livsmiljöer med konstnärliga gestaltningar?
 • Hur kan branschen dra nytta av digitaliseringens möjligheter men undvika riskerna? Vilka lärdomar kan dras från andra branscher?
 • Konsten att beskriva värdet av kultur!
 • Vad vill de politiska partierna med kulturpolitiken?

Som en röd tråd löper under hela Folk och Kultur upplevelser, överraskningar, scenkonst, konserter, cirkus, mim, stand up, dans, visor, musikteater, singer/songwriter, interaktivt musikäventyr, klassiker, Funkiskören, klassisk musik möter Streetdance, världsmusik, film, konst, HBTQ-monolog, foto, naivistisk förhoppningsvisa, svängiga skatter, dansperformance & totalupplevelse, möt en världsmästare i munspel, en domkyrkoorganist och en specialist på afrikanskt slagverk, Öppen Musikskolan, Takemuso, Sjungande Sjuksköterskor, Jorden runt på 10 låter, Radiominnen, pantomimteater, akrobatik, folkmusik, jazz, Gershwins Manhattan…

Kom och njut av denna smältdegel av konst och kultur parallellt med samtal, debatter, fika, överraskningar och drömmar.

Folk och Kulturs populära Kultursalong med Marika Lagercrantz kan man avnjuta både onsdag och torsdag kväll.

Missa inte plan 2 ovanpå Utställartorget i Stiga Sport Arena – där har du den bästa mötesplatsen, ta en fika, sjunk ner i en fåtölj, vila dina trötta fötter, slå dig i slang med någon du inte känner, skapa en dialog, stäm möte med någon du längtat efter att prata med, eller bara meditera en stund…

Varje dag, onsdag, torsdag, fredag kl. 14 – 16 på plan 2 arrangerar vi i Stiga Sport Arena en Knytkonferens. Innehållet definieras av er själva på plats. Vi vill skapa förutsättningar för att gemensamt ta hand om aktuella angelägna ämnen som dyker upp under Folk och Kultur. Du behöver inte anmäla dig till Knytkonferensen den är bara att komma till plan 2 varje dag. “Gridden” där du kan anslå ditt ämne är öppen hela tiden. Kom till knytkonferensen om du vill snappa upp vad som bubblar, om du har ett projekt som letar efter partners eller har ett ämne som tappats bort i den allmänna debatten. Knytkonferensen faciliteras av Max Valentin och Gustav Edman.


Vi arrangörer har jobbat för att skapa en regional förankring för Folk och Kultur. Tack vare medel från Poskodlotteriet har vi i samarbete med David Karlsson, Karin Dalborg och Jesper Eng från Nätverkstan i Göteborg arrangerat en turné till 8 regioner där man under ett dygn har fördjupat sig i utmaningar och framgångsfaktorer för kulturpolitiken i just den regionen.För oss som inte var med i dessa spännande samtal bjuder vi in till två seminarier:

Var är politiken i kulturpolitiken? Torsdag 8 feb, kl 9
Många kulturpolitiker upplever sig vara i opposition inom sina egna partier. Inte sällan kämpar man för en stark kulturpolitik mot egna partikamrater. I nämnder och utskott uppstår en samsyn över partigränser för kulturens sak. Riskerar denna partiöverskridande samsyn bland kulturpolitiker att leda till en avpolitisering av kulturpolitiken?

Mindre samverkan! Fre 9 feb kl 15:40
Är det dags att skrota kultursamverkansmodellen? Denna modell är en av de största kulturpolitiska reformerna under senare år. Den har involverat och engagerat aktörer runt om i landet. Men vad har den egentligen lett till? Regionerna och landstingen i landet har delvis olika erfarenheter av modellen. Många anser den underfinansierad och andra efterlyser statens avsikt med den. Modellen ger landsting och regioner större makt över medelsfördelning, en möjlighet som man sällan utnyttjar. Det mesta löper i gamla hjulspår. Allt fler röster höjs för att det är dags att på allvar diskutera kultursamverkansmodellens framtid.

Läs intervjun med David Karlsson om de regionala kulturpolitiska samtalen här.

Vi drömmer om att lyfta de kulturpolitiska frågorna så att de kommer upp på dagordningen under valåret 2018. Vi har bjudit in alla partier för att de ska kunna berätta vad just deras kulturpolitiska vision är. Alla 8 riksdags partierna är representerade. Dessutom har tre partiledare tackat ja till att komma; Isabella Lövin (mp) vice statsminister och biståndsminister, Annie Lööf (c)partiledare och Ulf Kristersson (m) partiledare. Vi hoppas på spännande samtal om deras tankar om konsten och kulturens roll i samhällsutvecklingen.

Vem ansvarar för att alla, oavsett vem man är eller var man bor i vårt land självklart har förutsättningar för att själv skapa men också att uppleva professionell konst på hemmaplan?

Har vi kvar vår kulturella infrastruktur om 20 år?

Vem finansierar?

Vilken typ av konst ska få finnas?

Frågan om Länsinstitutionernas finansiering lyfter vi på seminariet Effekterna av Dramatiska villkor”, fredag 9 februari, kl. 14.20 – 15.20. Här finns  våra institutionschefer, regionala och nationella politiker är på plats för samtal. Läs mer här. Kom och ställ frågor och delta i samtalen!

Sist men inte minst: Presskonferensen, ett landsomfattande scenkonstperformance, baserad på nobelpristagarens Harold Pinters satir. Presskonferensen är en del av Folk och Kulturs grand-finale, under konventets sista dag. Presskonferensen spelas samtidigt på 23 ställen i hela Sverige.  Över hälften av våra 21 länsteatrar medverkar samt flera andra scenkonsthus i Sverige. Tack Anna Sjövall, konstnärlig ledare/vd för Teater Halland – för din fantastiska idé och envishet. Läs mer här.

Nu är det dags – om fem dagar invigs det första kulturpolitiska konventet: Folk och Kultur.

Ni är alla varmt välkomna.

Se hela programmet här och har du ännu inte köpt deltagarpass gör det här.

Linde Sjöstedt, projektledare
VD Länsteatrarna Sverige,  LTS
e-post: linde.sjostedt@folkochkultur.se

 

2017-11-16

Nästa vecka släpps programmet!

Linde Sjöstedt, foto Ulf Aneer

Men redan nu avslöjar vi delar av programmet, seminarier och aktuella personer och organisationer som kommer till Folk och Kultur.

Jag har glädjen att berätta att kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke kommer att inviga konventet genom att tala utifrån det nationella perspektivet. Anders Henriksson 1:e vice ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting ger oss en överblick över våra regioner och kommuner. EU-kommissionären för utbildning, kultur, ungdom och idrott Mr Tibor Navracics deltar som keynote speaker och ger oss det europeiska perspektivet.

Samtliga politiska ungdomsförbund kommer och pratar framtidens kulturpolitik. Riksdagspartiernas kulturpolitiska talespersoner kommer att delta och berätta om respektive partis vision om kulturens roll i samhällsutvecklingen.

”Dramatiska villkor” – Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd gör i samarbete med Myndigheten för Kulturanalys en uppföljning av rapporten med samma namn.  MYKA konstaterar att verksamhetsanslagen urholkas av lönekostnadsutvecklingen. Det har pågått sedan 1980. Ska vi ha en regional kulturell infrastruktur i Sverige? Vem ska betala för den? Vi kan inte urholkas mer och samtidigt uppfylla våra mål. Hur går vi vidare?

Vi kommer tillsammans med Nätverkstan att arrangera två seminarium/workshops som tar dialogen vidare från de kulturpolitiska workshops som Nätverstan lagom till Folk och Kultur har genomfört i åtta regioner; Jönköping, Värmland, Kalmar, Halland, Örebro, Västerbotten, Gotland, Gävleborg och Västra Götaland. Samtalen, diskussionerna och debatterna fortsätter på Folk och Kultur då vi bjuder in alla att delta.

”Behövs kulturjournalistik för samhällsdebatten? Vem tar ansvar för det kritiska samtalet?” Här medverkar Björn Wiman, kulturchef DN, Anders Q Björkman, biträdande kulturchef SvD, Ulf Lundén, kulturredaktör Dala-Demokraten, Anette Novak, VD Interactive Institute Swedish ICT, Lisa Bjurwald, chefredaktör Författaren,Hanna Ohlen Järvinen, kulturredaktör Opulens. Programmet modereras av Gunilla Kindstrand, journalist och publicist.

Fredrik Ullén, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet och konsertpianist spelar och talar om den kreativa hjärnan, utifrån spetsforskning som handlar om kunskap och kreativitet.

Hur uppstår nya kulturella plattformar? Vilka aktörer är det som skapar framtidens genreöverskridande samarbeten? Här diskuteras aktuella plattformar och hur de bidrar till samhällsutvecklingen. Matilda Johansson, projektledare Scenkonstguiden, Pablo Londono, This is Sweden, Max Vallentin, Fabel, Senait Tesfai, Podium Kultur och Jakob Grandin, festivalarrangör och grundare Gather. Moderator: Johan Wirfält, debattchef Stadsteatern Kulturhuset Stockholm.

Kieran Long, överintendent ArkDes, Rudolf Antoni, vice VD och näringspolitisk chef Fastighetsägarna, Maud Olofsson, ordförande i Visita,Katarina Jönsson Norling, riksordförande Konstnärernas Riksorganisation (KRO), Lars Westin, professor i regionalekonomi, Centrum för regionalvetenskap (CERUM) vid Umeå Universitet, deltar alla i ett seminarium ”Viktigast för en stad är kultur” – kulturens roll i stadsutvecklingen.

Stina Oscarson, dramatiker och Lars Anders Johansson, redaktionschef Timbro vandrar runt i kultursverige och samtalar om konst, politik och samhällsfrågor. De tar sig an svåra frågor som konstens frihet, kulturlivets finansiering, yttrandefrihetens villkor, fattigdom och skönhetsideal. Programmet är framtaget exklusivt för Folk och Kultur.

Intresset för Folk och Kultur är mycket stort – vi har fått in över 200 programpunkter från externa arrangörer jag kan inte räkna upp alla men här kommer ett axplock av seminariearrangörer: Allmänna Arvsfonden, Folkbildningsrådet, Folkets Hus och Parker, Folkrörelsernas Arkivförbund, Handelshögskolan, Göteborgs Universitet, Hela Sverige ska Leva, Ideell kulturalians, Intercult, KLYS, Konstnärernas Riksorganisation, Kritiklabbet, Kultur och Näringsliv, Kulturkoalition och Arena idé, Kulturrådet, MEDEA talks, Miljö och Avfallsbyrån i Mälardalen AB, Myndigheten för Kulturanalys, Nätverket för drama och teater i högre utbildningar, Nätverkstan, Postkodstiftelsen, Regeringskansliets Konstnärspolitiska utredning, Riksskådebanan, Riksteatern, Scensverige, Statens Konstråd, Stockholms Dramatiska Högskola, Stockholms Universitet, Svenska Unescorådet, Sveriges Hembygdsförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Sveriges Museer, Teaterförbundet, TILLT, Transit Kulturinkubator, Unga på landsbygden, många regioner och kommuner deltar, våra egna medlemmar deltar Eskilstuna och Sörmland deltar och många många fler…  Vi är överväldigade över det stora gensvar vi bemöts av redan första året.

Ni ska alla känna er varmt välkomna till Folk och Kultur och Munktellstaden i Eskilstuna. Här väntar seminarier, workshops, konstnärliga program samt konventets viktiga mötesplats – Utställartorget, se här vilka utställare som du kommer möta där.

Anmälan till konventet är öppet, anmäl er här. Har du inte bokat rum än så gör det nu här.

Vi ser fram emot att mötas på en helt ny arena med ett starkt kulturpolitiskt fokus valåret 2018.”

Linde Sjöstedt, projektledare
VD Länsteatrarna Sverige,  LTS
e-post: linde.sjostedt@folkochkultur.se

 

2017-10-12

Linde Sjöstedt, foto Ulf Aneer

”Den 31 september var deadline för att anmäla intresse att vara med som arrangör av seminarier, workshop eller kulturprogram – vi fick in över 150 anmälningar och flera ville vara med. Därför förlängde vi ansökningstiden till den 15 oktober och idag har vi fått in över 180 programpunkter. Det visar tydligt att det finns ett stort behov av en samlad plattform för att träffas och diskutera kulturpolitik och konst. Vill du ha en försmak av Folk och Kultur 2018 klicka här.

Programrådet jobbar för högtryck med att gå igenom alla kulturprogram, styrgruppen har just godkänt seminarier och workshops och alla kommer att bli kontaktade snart. I dagsläget vet vi inte om lokalerna kommer att räcka till för alla – vi jobbar på det i samarbete med Eskilstuna. Det stora intresset från så många olika organisationer, enskilda konstnärer, myndigheter m.m. blev en riktigt glad och utmanande överraskning!

Vecka 42 kommer den första programpresentationen – håll utkik på Folk och Kulturs hemsida. Då öppnar vi också upp försäljningen av konventpass. Se priser och info också på hemsidan. Ni som kommer långt ifrån, boka hotellrum redan nu för att försäkra er att ni får plats.

Vill du och din organisation synas på vårt Utställartorg? Det är inrymt i den helt nybyggda STIGA Sports Arena Eskilstuna. Här blir Folk och Kulturs hjärta och samlingspunkt. Det är fritt inträde för alla till Utställartorget. Här kan du träffas, äta, få inspiration och information, pusta ut, pröva på, mingla runt för att träffa både nya och gamla bekanta m.m. Sista anmälningsdag för att anmäla er till Utställartorget är den 31 oktober.

Vill du bli inspirerad av Marika Lagercrantz inför Folk och Kultur 2018 klicka här.

Gå in på Folk och Kulturs hemsida – där står allt om deltagande för seminarier och workshops, om ni vill delta i vårt utställartorg, boka hotell eller bara hålla er uppdaterade.

Varmt välkommen!”

Linde Sjöstedt, projektledare
VD Länsteatrarna Sverige,  LTS
e-post: linde.sjostedt@folkochkultur.se

2017-08-28

Arbetet med Folk och Kultur är igång för fullt efter sommarledigheterna. Vill du och din organisation arrangera ett seminarium på det första kulturpolitiska konventet i Munktellstaden i Eskilstuna? Eller kanske en workshop eller ett kulturinslag? Fram till den 30 september går det att skicka in programförslag. Observera att det du skickar in är en intresseanmälan. Var med och påverka innehållet genom att arrangera och lyfta fram de frågor som du tycker är viktiga!

Linde Sjöstedt, foto Ulf Aneer

Vi som arrangörer har fyra huvudspår för programmet: ”kulturpolitik”, ”hela kultursverige ska leva”, ”kulturen utvecklar hela Sverige” och ett ”öppet” spår. 2018 är första året för Folk och Kultur. Det har aldrig gjorts förut, vi satsar stort och vår målgrupp är bred. Vårt mål är att det ska bli en årligen återkommande mötesplats för kulturpolitiska frågor, många år framåt. Det är tillsammans med er medlemmar och med er alla andra som vi gemensamt kan möjliggöra detta kulturpolitiska konvent i början av valåret 2018. Var med från start! Var med och påverka.

Det är med glädje jag kan presentera Folk och Kulturs nya medarbetare, som rekryterats inför höstens arbete. Tillsammans arbetar vi för att skapa de bästa förutsättningar för ett lyckat konvent. Förra veckan hade vi ett uppstartsmöte med Folk och Kulturs nya arbetsgrupp, den består av följande personer: Emelie Bergbohm och Annie Kay Schachtel från Bohm Bohm Room, ansvarar för marknadsföringen av konventet, Anna Cokorilo, arbetar framprogrammet, Martina Käck från Meetagain håller i allt det praktiska kring konventet tillsammans med sina kollegor från Meetagain, Mattias Desac, koordinerar alla våra grupper och ansvarar för administrationen för inkommande programförslag. Vi har också glädjen att ha Mikael Johansson, kulturvetare hos oss som praktikant under hela hösten.

Vi tackar Inga Göransson, vice ordförande för Länsmuseernas Samarbetsråd för ett jättebra jobb sedan start i styrgruppen. Ny representant för länsmuseerna är Yvonne Hagberg, ordförande i Länsmuseernas Samarbetsråd. Övriga i styrgruppen är fortsättningsvis Nina Björby ordförande i Regional Musik i Sverige och Åsa Kratz, ordförande i Länsteatrarna i Sverige.

I vår projektgrupp som består av samarbetspartners och medlemsrepresentanter hälsar vi Ola Bjerding, vd för Musikaliska, Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm välkommen. Därmed är den gruppen fulltalig och alla medlemsorganisationer representerade.

Vi har också ett programråd som drar igång nu i september, rådet har som uppdrag att kvalitetsgranska alla inkomna bidrag och lämna rekommendationer till styrgruppen som beslutar om programinnehållet. Medlemmar i Folk och Kulturs programråd är Lena Engqvist Forslund, teaterchef vid Teater Västernorrland, Dag Franzén, direktör för GotlandsMusiken och Carl Magnus Gagge, länsmuseichef/landsantikvarie vid Västmanlands läns museum.

Gå in på Folk och Kulturs hemsida – där står allt om deltagande för seminarier och workshops, om ni vill delta i vårt utställartorg, boka hotell eller bara hålla er uppdaterade.

Varmt välkomna!”

Linde Sjöstedt, projektledare
VD Länsteatrarna Sverige,  LTS
e-post: linde.sjostedt@folkochkultur.se


2017- 06-13

”Arbetet med att utveckla Folk och Kultur – ett kulturpolitiskt konvent i Eskilstuna den 7-10 februari 2018 – pågår för fullt! Det är vi tillsammans som skapar Folk och Kultur och vår förhoppning är att många goda krafter vill delta – som deltagare eller som arrangörer av seminarier och kulturprogram eller som utställare på mässan. Deadline för anmälan till seminarier/workshops och kulturprogram är framskjuten till den 30 september 2017. Vi välkomnar flera att delta aktivt!
Kom med i diskussionen! 

Senaste nytt från Folk och Kultur:
Arbetet med att utveckla Folk och Kultur – ett kulturpolitiskt konvent i Eskilstuna den 7 – 10 februari 2018 – pågår för fullt. Vi som arrangerar Folk och Kultur är Länsteatrarna i Sverige, Länsmuseernas Samarbetsråd och Regional Musik i Sverige med våra 66 medlemsinstitutioner samt våra nära samarbetspartners Eskilstuna kommun och Landstinget Sörmland. Vi tror på ett samhälle där demokratin värnas och utvecklas, där människor möter varandra med grundläggande respekt oavsett vem man är och där alla människors lika värde är självklart.

Arrangörer/utställare som är med på Folk och Kultur garanterar att de arbetar utifrån demokratiska värderingar samt respekterar och ställer sig bakom de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde, enligt Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna samt Sveriges nationella kulturpolitiska mål.

Sådana arrangemang och sammankomster som har inslag, föreläsare eller annan typ av information som förespråkar främlingsfientliga, rasistiska påståenden eller uttryck får inte genomföras inom ramen för Folk och Kultur. Läs vår avtalspolicy om du är intresserad av att medverka på Folk och Kultur.

En del av Folk och Kulturs arbete inför konventet är att i samarbete med Nätverkstan i Göteborg genomföra regionala kulturpolitiska samtal i flera av landets 21 regioner. Först ut är region Gävleborg, flera står på tur att under hösten delta i samtalen. Här diskuteras angelägna frågeställningar som till exempel: –Hur bör landets kulturella infrastruktur se ut? Vilken politisk nivå bör ha ansvar för vad? Hur ska kulturinstitutionernas kostnadsökningar finansieras? På vilket sätt kan tvärsektoriellt samarbete stimuleras? Vilka argument finns för en fortsatt stark kulturpolitik?

Vilka frågor är angelägna i din region? Vad är intressant att lyfta på konventet? David Karlsson från Nätverkstan leder samtalen under hösten och på konventet kan vi alla ta del av vilka frågeställningar som är mest angelägna i regionerna. Förhoppningsvis kommer vi att få en levande kultur-politisk diskussion undervalrörelsen i hela landet.

Konventet startar med att mässan öppnar kl. 14.00 onsdagen den 7 februari och avslutas lördagen den 10 februari kl. 14.00. Intresset är stort för att medverka i programmets utformning. Vi har fått in förslag på seminarier och scenkonstaktiviteter från regioner, kulturinstitutioner, lärosäten och intresseorganisationer. Det arbetas intensivt med programläggning och vi kommer successivt att publicera programmet på vår hemsida under hösten.

Vi välkomnar flera att delta aktivt med programinslag eller evenemang. Vi har diskussioner med tankesmedjor, myndigheter, centrumbildningar, fackförbund, arbetsgivare, folkbildningen och många, många fler. Vi har besökt Munktell Science Park och de kommer att delta på flera olika sätt under konventet.

Senaste samtalet kom från Kultur och Näringslivs nya vd Linda Nordfors som gärna vill samarbeta och arrangera seminarier under konventet. Linda Nordfors säger:
– Det är absolut självklart för oss att delta på Folk och Kultur. Vår förening kan stödja kulturen att skapa sig en mångfald av finansieringsformer. Det bidrar till dess oberoende, vilket är en av grundbultarna i en stark demokrati. Folk och Kultur skapar plats för precis sådana möten och samtal som det behövs mer av just nu.

Deadline för anmälan till seminarier/workshops och kulturprogram är framskjuten till den 30 september 2017.

 Vill ni boka mässplats finns den information ni behöver på hemsidan.

Tveka inte att kontakta mig, för aktuell information, se Folk och Kultur.

Vi deltar också på den kulturpolitiska arenan i Almedalen måndagen den 3 juli i Region Västerbottens lokaler på Novgorodgränd 1 och onsdagen den 5 juli på Länsteatern på Gotland, Bredgatan 10.  Varmt välkomna att delta i samtalen och att få veta mer om Folk och Kultur.”

Linde Sjöstedt, projektledare
VD Länsteatrarna Sverige,  LTS
e-post: linde.sjostedt@folkochkultur.se


2017 -03-16

Med bara några veckors varsel kom det över 120 personer från hela Sverige till Folk och Kulturs uppstartsmöte i Munktellstaden i Eskilstuna den 7 februari! Det var representanter från regioner, kommuner, nationella organisationer, högskolor, institut, studieförbund, branschen, konstnärer, fria grupper, centrumbildningar, konsulenter, tankesmedjor, fackföreningar, SKL, kulturella och kreativa näringar, myndigheter, kritiker, våra medlemmar inom scenkonst, musik och museer, men också flera andra konstarter var representerade. Se här ett axplock av reaktioner från de medverkande:

 ”Mycket bra! Öppet och bra klimat där många tankar lyftes som vanligtvis inte vågar lyftas.”
”Ambitionen att skapa ett forum för kulturpolitisk diskurs på högsta nivå är mycket välkommen.”
”Det kreativa sättet att få in åsikter och frågor – tekniken funkade jättebra och skapade oväntade möten i publikhavet.”
”Bra med fokus på kulturfrågor i stort, ej enbart musik, scen eller museer.”
”Deltagarnas engagemang, den inbjudande tonen, samtalen, både på scen och i grupperna… det gav möjlighet att både förstå och påverka.”
”Engagemanget från alla medverkande och humorn”
”Inspirerande. Uppfordrande: det är vi som ska göra’t!”

Vi är jätteglada över detta stora gensvar och den härliga blandning av människor som kom. Vi fick in många frågor från deltagarna men också konstruktiva och spännande svar på följande frågor:

Vad krävds för att konsten och kulturen ska fortsätta ha en viktig plats i samhället?
Vilka är de största politiska utmaningarna för att konst och kultur ska fortsätta ha en viktig plats i samhället?
Konventets ledord är INKLUDERANDE, FÖRNYANDE och ÖVERRASKANDE. Vad får du för associationer till dessa ord?
Vilka oväntade möten skulle du vilja se? Vilka organisationer/ politikområden/ konstformer behöver mötas?
Vilka organisationer får vi inte glömma bort att bjuda in?
Vad skulle du vilja uppleva, höra och samtala om under Folk och Kultur?
Hur skapar vi en deltagarkultur på Folk och Kultur?
Till sist – Vad skulle du vilja bidra med?

Vill du läsa vad deltagarna på uppstartsmötet tyckte? Läs sammanställningen på Folk och Kulturs hemsida, där hittar du också hela utvärderingen som jag plockat citat från.

Tyck till
Ingen har tidigare gjort ett ”Folk och Kultur”. Vi som är arrangörer vill gärna göra det tillsammans med dig. Du som läser Länsteatrarnas nyhetsbrev får mycket gärna tycka till om ovanstående frågor genom att skicka dina tankar till info@folkochkultur.se.

Regionala kulturpolitiska samtal i samarbete med Postkodlotteriet
Under uppstartsmötet kunde vi också avslöja att Folk och Kultur har ingått i ett samarbete med Postkodlotteriets Kulturfond. Med medel från fonden kan vi fördjupa samarbetet med landets regioner genom regionala kulturpolitiska samtal. Vi kommer att genomföra detta i 8 regioner/län. Om ni är ni intresserade av att delta hör av er till info@folkochkultur.se och berätta varför.

Syfte med de regionala kulturpolitiska samtalen är:
Att de frågor som väcks i de regionala samtalen förs upp på en nationell kulturpolitisk agenda.
Att vidareutveckla en arbets- och samtalsform som bryter gängse mötesformer och invanda positioner.
Att samtalen uppfattas som givande och produktiva för deltagarna.
Att bidra till en gemensam kunskapsuppbyggnad och metodutveckling.
Att erfarenheter från samtalen sprids till Kulturlyftets medlemsorganisationer och till hela landet.
Att bidra till att konventet Folk och Kultur förankras runt om i landet.

Samtalen blir ett tillfälle för regionalt erfarenhetsutbyte och nationell avstämning. De utförs av Folk och Kultur i samarbete med  Nätverkstan Kultur som är en oberoende kulturorganisation med säte i Göteborg. Organisationen ägs av kulturtidskrifter och studieförbund och har som mål att ”vara en del av det kulturliv som verkar för en kritisk offentlighet, för radikal demokrati samt konstnärligt och kulturellt utmanande verksamhet”. Inofficiellt motto för verksamheten är att utgöra ”såväl olja som grus i det kulturpolitiska maskineriet”.

Folk och Kultur lyfter kulturpolitiken
Kulturpolitiska frågor kommer alltmer in i centrum av den politiska debatten. Är vi kulturaktörer förberedda på det? Folk och Kultur är ett konvent där vi lyfter kulturpolitiken och vår ambition är att det blir en valfråga som diskuteras av alla partier. Samtliga åtta partiledare är inbjudna in för att presentera sin kulturpolitiska vision.

Vi hoppas att ni alla – politiker, konstnärer, tjänstemän m.fl. – hjälper oss med att pressa på så att våra partiledare kommer – det skulle bli en fantastisk start på Valåret 2018!

Målet är att det årliga konventet Folk och Kultur blir Sveriges viktigaste forum för diskussioner om kulturpolitik. Redan nu kan du läsa 5 av våra 8 riksdagspartiers kulturpolitiska ”program” på vår hemsida. Men varför saknar flera av våra riksdagspartier ett riktigt kulturpolitiskt program och vision?

Linde Sjöstedt, projektledare Folk och Kultur
linde.sjostedt@lansteatrarna.se
073 – 709 28 88


2017-01-31 

Konventet Folk och Kultur går av stapeln den 7 – 10 februari 2018. Precis ett år innan bjuder vi nu in till ett uppstartsmöte i Munktellstaden i Eskilstuna. Då går startskottet! Vi har ett år på oss. Alla som är intresserade av ett årligen återkommande kulturpolitiskt konvent och en tribun för konst och kultur i hela Sverige är hjärtligt välkomna. Vill ni i er region, på er myndighet eller i er verksamhet vara med och utforma innehållet och bidra till Folk och Kultur?  Kom då till Munktellstaden tisdag den 7 februari 2017 och var med på mötet!

Läs mera här

Anmäl dig här

Sista anmälningsdagen är den 3 februari.

Just nu pågår ett intensivt och roligt arbete med Folk och Kultur. 2018 känns plötsligt inte så avlägset. Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd är arrangörerna, i nära samarbete med Eskilstuna kommun och Landstinget i Sörmland. Vi har nu skapat grunden för en organisation som ska driva och förverkliga visionen om Folk och Kultur – ett årligen återkommande kulturpolitiskt konvent i Munktellstaden. Folk och Kultur är också en tribun för konsten och kulturen i hela Sverige.

Styrgruppen består av: Åsa Kratz (s) ordförande Länsteatrarna Sverige, Nina Björby (s) ordförande Regional Musik i Sverige och Inga Göransson (c) vice ordförande Länsmuseernas samarbetsråd. De är ytterst ansvariga för hela konventet, dess utformning och innehåll. Linde Sjöstedt, Länsteatrarna i Sverige är utsedd till projektledare och Ulrika Nilsson, Regional Musik i Sverige är projektsekreterare. Vi samarbetar med Meetagain, en professionell kongressarrangör som har ett helhetsgrepp över allt praktiskt, logistik, tekniskt, ekonomiskt, registrering, service, rådgivning, utvärdering, m.m.

En projektgrupp träffas kontinuerligt och arbetar för att ta fram beslutsunderlag för innehåll, form och struktur. Medlemmar i projektgruppen: Eva Königsson, kulturchef i Eskilstuna, Mikael Palo, chef kultur och utbildning Landstinget Sörmland, Bosse Lundqvist kulturutvecklare Eskilstuna kommun, Karin Enberg teaterregissör, Christer Falk museichef Stockholms länsmuseum, Martina Käck Meetagain, Ulrika Nilsson projektsekreterare, Linde Sjöstedt samt Åsa Kratz som adjungerad.

Vi kommer att vara i lokalerna Lokomotivet  i Munktellstaden i Eskilstuna

Vi har också knutit en referensgrupp till Folk och Kultur, deras ansvar är att öppna upp för nytänkande gällande innehåll, form och struktur med syfte att stärka innehåll- och kvalitetsäkringen. Gruppen består av Terese Bengard verksamhetschef Hela Sverige ska leva, Annika Levin kulturkonsult med flera styrelseuppdrag, David Karlsson, idéhistoriker, kulturskribent, ordförande för Nätverkstan Kultur, ordförande för Kulturbryggan vid Konstnärsnämnden, Yvonne Rock TYP kulturkapital och Max Vallentin vd Fabel.

Vi håller också på att bygga upp ett programråd, vars medlemmar får i uppdrag att syna och samordna de projektbidrag som kommer in. I nästa nyhetsbrev ska vi avslöja vilka som sitter i programrådet.

Folk och Kultur erbjuder en plattform, där innehållet skapas i samverkan med inbjudna aktörer och representanter från hela branschen, myndigheter, akademin och landets 21 regioner. Vill du medverka under Folk och Kultur? Välkommen att lämna ditt bidrag, läs mera här.

I dagsläget har vi fått in förslag från Teater Västernorrland, Norrdans, Teater Barda/Estrad Norr, Scenkonst Sörmland och Teater Halland.

KULTURMINISTERN En rikstäckande performance – med start i Halland, är ett programförslag som Anna Sjövall, nybliven teaterchef  på Teater Halland presenterar så här:

-idé:
Under det kulturpolitiska eventet Folk och Kultur 2018 genomförs en rikstäckande performance, initierad i Halland och skapad av konstnärer i Halland. Performancen består av att Harold Pinters korta pjäs PRESSKONFERENSEN framförs på de största torgen i Sveriges 21 residensstäder – samtidigt. En rikstäckande uppsättning där ”Kulturministern” framträder och talar till människor om kulturens roll i samhället. Ett regionalt samarbete mellan institutioner och fria grupper i hela landet, med syfte att lyfta fram konst och kulturfrågor inför valet 2018.

innehåll:
PRESSKONFERENSEN är en kort satir över ett samhälle där kulturens uppgift består av att kontrollera folket och deras tankar. Den fem minuter långa pjäsen utspelar sig under en presskonferens där en nytillträdd kulturminister intervjuas av en journalist. Kulturministern som tidigare varit chef för hemliga polisen ser inte dessa roller som oförenliga, utan tvärtom.

syfte:
Att lyfta de kulturpolitiska frågorna inför valet. – Att väcka frågor kring varför kultur överhuvudtaget är viktigt i ett samhälle. – Att få människor att fundera över vad konst, demokrati och yttrandefrihet är.

Vi tar gärna emot flera idéer och programförslag från övriga 61 medlemsorganisationer och alla andra som vill medverka och delta.
Välkommen att skicka in ditt bidrag här.

Väl mött!

Linde Sjöstedt, projektledare Folk och Kultur
linde.sjostedt@lansteatrarna.se
073 – 709 28 88

Bilden överst: Skådespelaren Örjan Hamrin i Teater Hallands föreställning Gud i kulissen 2016, foto EMANUEL