Nu har Malin Hülphers varit scenkonstchef för Estrad Norr sedan den 1 mars 2017. Vi bad henne om en presentation och frågade hur arbetet fortskrider? 

”Jag är uppväxt i Härnösand, med föräldrar som jobbade på Kapellsbergs Musikskola och på Västernorrlands Regionteater. Miljöer som starkt präglat min barndom. Mitt yrkesverksamma liv har främst handlat om att komponera musik. Musikdramatik i olika former är det som legat närmast. I det fältet finns fortfarande mycket spännande uttrycksformer att utforska. Mitt intresse för dramatik har lett till att jag även skrivit libretto till mina barnoperor. Med stort nöje har jag också skrivit koreografiskt verk. Sammantaget har det lett till att jag känner mig hemma i alla fyra verksamheterna på Estrad Norr. Musik, Teater, Musikteater och Dans.

Det som däremot är helt nytt för mig är att ha en anställning. Tills nu har jag hela mitt liv varit frilans. Jag vill gärna tro att det är en fördel i mitt arbete här eftersom Estrad Norr inte har någon fast ensemble på teatern utan hela tiden jobbar med frilansare. En förståelse för deras verklighet kommer väl till pass.

Två grundläggande fakta om vår teater:

  1. Vi har valt att nästan uteslutande jobba med nyskrivet material.
  2. Vi har ingen egen scen utan jobbar helt och hållet i turnéformatet.

Vårt län är dessutom enormt stort – 60 mil från norr till söder. Att ha uppdraget att leverera professionell scenkonst i Jämtland/Härjedalen är inte alltid bekvämt. Det kräver innovativa medarbetare, och det har vi.

Ett roligt projekt som vi driver parallellt med våra vanliga turnéer är Skåpet – en mobil scen. En lastbil som rymmer både scen och publik (35 barn + några vuxna) Med den kan vi besöka vilken byskola som helst, även om de inte har en lokal att tillgå. Vilken innovativ scenkonst kan vi utveckla under de speciella begränsningar som råder i Skåpet? Det är en aktuell fråga hos oss just nu. I höst ska vi t.ex. prova att i Skåpet visa stumfilm (Buster Keaton) med livemusik.

Estrad Norr är som helhet en väldigt slimmad organisation och arbetsplats. Jag får möjlighet att arbeta väldigt nära mina medarbetare och det passar mig bra. Arbetsplatsutveckling har jag upptäckt är en spännande del av jobbet som Scenkonstchef. Från det perspektivet är jag tacksam över allt jag lärt mig under mitt första år. Och så att få lära känna vackra Jämtland/Härjedalen förstås.”

Malin Hülphers,
Scenkonstchef Estrad Norr

Läs mer om Malin här 

Läs om Estrad Norrs scenkonstutbud hösten 2018 och våren 2019 här.

Läs mer om Estrad Norr  

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot. Vi kommer också att prata om styrelsearbete i en länsteater.

Den 18 augusti har vi bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 7 juli, annars debiteras hela anmälningsavgiften.