Michael Johansson anställdes på Länsteatrarna i Sverige i april 2018 som verksamhetsledare. Under de senaste åren har organisationen utvecklats och Länsteatrarna i Sverige har arbetat målmedvetet för att lyfta fram den regionala scenkonstens intressen. Michael Johansson avslutar sin tjänst den sista november.

-Det är sällan lägligt, när en duktig medarbetare väljer att sluta. Samtidigt har styrelsen och medlemmarna tillsammans med Michael Johansson lyckats stärka Länsteatrarna i Sverige som en viktig organisation för den regionala kulturen och den regionala scenkonsten i synnerhet. Länsteatrarna står i dag starka som den fria kulturens försvarare och har en stabil grund att stå på för sitt fortsatta arbete förmoda förutsättningar för regional scenkonst. Vi önskar så klart Michael lycka till med nya uppgifter! säger Robert Uitto, ordförande, Länsteatrarna i Sverige.

– Efter fyra givande år så är det dags för mig att söka nya utmaningar. Det har varit väldigt stimulerande att samarbeta med medlemmarna och alla förtroendevalda. Detta är en bra tidpunkt för mig att gå vidare eftersom flera av de frågor som jag har arbetat med nu är på väg att landa. Något som jag är särskilt stolt över är att ha varit med och profilerat organisationen som en stark kulturpolitisk aktör för den regionala scenkonsten. Jag är nu redo för nya uppdrag och utmaningar! säger Michael Johansson.

Michael Johansson arbetar till och med den 30 november 2022 och kvarstår i sin roll under uppsägningstiden. En rekryteringsprocess för hans efterträdare kommer nu att inledas av Länsteatrarnas styrelse.

Robert Uitto
070-962 73 64
robert.uitto@regionjh.se

Michael Johansson                                                                          
070-234 04 89                                                                             
michael.johansson@lansteatrarna.se   

Foto: Jonas Jörneberg.

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.