Oktoberteatern och Länsteatrarna i Sverige hälsar länsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande, vd, scenkonstchefer och konstnärliga ledare välkomna till vårmötet på Oktoberteatern, mitt i Södertälje. Temat för mötet är ”Länsteatrarna i Sverige”.

Den 27 – 29 mars tar vi temperaturen på föreningen Länsteatrarna i Sverige. Vi hoppas på livliga och givande diskussioner om verksamhet, utveckling, framtid.  Det kommer finnas tid för enskilda överläggningar, men också för gemensamma möten mellan politiker och tjänstemän. Som vanligt får vi även ta del av fantastisk scenkonst, denna gång hos Länsteatrarnas nyaste medlem Oktoberteatern.

Datum: Onsdag 27 mars till fredag 29 mars.
Tid: Lunch 12.00 den 27 mars till lunch 13.30 den 29 mars.
Plats: Oktoberteatern, Södertälje.
Medlemsmöte: 13.00 – 14.00 torsdag 28 mars.
Anmälan: Anmäl dig senast 6 mars.
Klicka på Anmälan medlemsmöte på vår hemsida.
Avgift: Deltagaravgiften på 1000 kr per person faktureras i efterhand.
Hotell: Quality Hotel Park Södertälje. Ange koden “teater” vid bokning. Koden gäller för bokning fram till vårmötet men rummen finns i mån av plats. Bokning görs via telefon på: +46 8 550 265 00 eller på mail: q.park@choice.se.

Oktoberteatern firade faktiskt 40 år i Södertälje förra året! Teatern startades 1978 av en fri grupp från Malmö som kallade sig Musikteatergruppen Oktober. Ninne Olsson var med från starten och är idag konstnärlig ledare för Oktoberteatern – som blev medlem i Länsteatrarna i Sverige 2017.

– Vi har en mångkulturell, ung ensemble som spelar för en av landets mest mångkulturella barn- och ungdomspublik, vi driver teaterlekstudios, skriver och spelar vuxendramatik, gör musikaliska salonger och har en rad smällfeta succéer på meriten trots en mycket blygsam budget, beskriver Ninne verksamheten på Oktoberteatern.

Deltagarna kommer också få möjlighet att se föreställningen Invasion! av Jonas Hassen Khemiri samt Oktoberteaterns workshop Mödrar på flykt under ledning av Margaretha Wikholm.”

Länsteatrarna i Sverige och Oktoberteatern hälsar er hjärtligt välkomna!

Åsa Kratz, ordförande Länsteatrarna och Anna Rautio, verksamhetsledare Oktoberteatern

Program för vårmötet finns att läsa här!