Två gånger om året samlas styrelseordförande, vice ordförande, vd, teaterchefer och konstnärliga ledare från alla Sveriges länsteatrar till ett möte. Länsteatrarnas vårmöte 2024 äger rum den 10-12 april i Göteborg med Folkteatern Göteborg och Länsteatrarna i Sverige som värdar. Temat för vårmötet är ”Kulturens roll i samhället”.

Vårmötet kommer till stor del att handla om Folkteatern i Göteborg och teaterns roll som en del av regionens kulturliv, men även om länsteatrarnas roll i ett nationellt perspektiv. På dagordningen står ett samtal om ”Kulturens roll i samhället” mellan Rudolf Antoni, Svensk Näringsliv Väst, Mikael Brännvall (VD Svensk Scenkonst), Robert Uitto (ordförande Länsteatrarna), Jessica Winnberg, kulturchef Alingsås kommun och Susanna Dahlberg (vd Riksteatern). Det fanns gott om tid för enskilda och gemensamma möten. Och som vanligt får deltagarna också ta del av scenkonst, denna gång i form av Folkteaterns uppsättning av Bröderna Mozart.

Det blir också en workshop om kommunikation för scenkonsten, om hur vi bäst kommunicerar om scenkonstens plats och betydelse för att nå både publik och makthavare.

Läs programmet här.

Om du undrar över något – kontakta Ylva Nordin, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige här.

Folkteatern Göteborg, Bröderna Mozart. Foto Mats Bäcker.

Medlemsmöten

Medlemsmöten har vi två gånger om året för medlemsteatrarnas styrelseordförande, vice ordförande och teaterledning. Vi diskuterar aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation. Vi bjuder in intressanta föreläsare som berättar om aktuella ämnen som rör länsteatrarnas situation. Det blir gemensamma överläggningar och diskussioner, och tid för enskilda samtal, mingel och nätverkande. Vi passar på att se aktuell scenkonst som värdteatern visar. På vårmötet hålls dessutom föreningens årsmöte.

Du hittar mer info här.

Dialogmöten

Länsteatrarna i Sverige arrangerar nationella och regionala dialogmöten på begäran av medlemmarna i de olika organisationerna. Dialogmöten är tillfällen för förtroendevalda och politiker i länsteatrarnas styrelser att gemensamt reflektera över sin roll, lyfta de utmaningar som finns, skapa dialog och ta upp angelägna frågor och att samtidigt få information om scenkonstbranschen. De frågor en styrelse har att hantera blir alltmer komplexa – scenkonstinstitutionens roll vid regional samverkan, problematiken med pensionssystemen för scenkonstnärer, ledarskapsfrågor och alternativa finansieringsformer är några utmaningar.

Länsteatrarna i Sverige stöttar aktivt den regionala scenkonsten för att säkra ett kvalitativt och fritt kulturliv i hela landet!

Foto översta bilden: Wikipedia.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.