Scenkonst Västernorrland och delar av Västernorrlands fria kulturliv gör tillsammans den digitala julkalendern Under rådande omständigheter. Bakom varje lucka väntar en kulturupplevelse. Bidrag från Teater Västernorrland, Norrdans, Film Västernorrland, Musik Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern varvas med inslag hämtade från kulturskapare i och från länet.  Medverkar gör bland andra Jacke Sjödin och Helen Sjöholm, Teater Soja, Ulrika Bodén och Cirkus Elvira. Film Västernorrland bidrar med en mix av kortfilmer. Filmerna har antingen producerats i länet eller av filmskapare med koppling till Västernorrland som exempelvis Erik Nylander, Tove Nowén, Klara Kristoffersson och Måns Berthas.

Kristoffer Berglund, foto Lia Jacobi

Nedstängningen av kulturlivet som den andra pandemivågen har orsakat slår hårt mot både medborgarna och kulturutövarna. En julkalender är ett bra format för att ge kulturutövare ganska fria tyglar, det blir en spännande mix och en fin present till alla länsbor när vi nu inte kan möta dem med våra vanliga föreställningar och konserter, säger Kristoffer Berglund, teaterchef på Teater Västernorrland, som är en av initiativtagarna.

– Titeln Under rådande omständigheter speglar den kanske mest välanvända meningen vi möter just nu. Inställt, stängt och begränsat. Nu vill vi under rådande omständigheter sprida hopp, värme, ljus och kanske en och annan helt oväntad kulturupplevelse, säger Kristoffer Berglund.

Se alla avsnitt av julkalendern här.

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.