Länsteatrarnas fanns på plats i Almedalen i juni 2017 för att informera om Folk och Kultur. Mattias Desac är projektkoordinator och skriver en kort rapport:

Foto Ulf Aneer

”Folk och Kultur arrangerade två evenemang under årets Almedalen. Det första ägde rum 3 juli och var en kultursalong där syftet var att skapa en öppen och avslappnad miljö för samtal om kulturpolitik. Konferencier var Marika Lagercrantz och det blev många diskussioner om på vilket sätt kulturlivet kan bidra till samhällsbygget, och huruvida konst och kultur är en kostnad eller en samhällelig resurs. Engagemanget var stort och rummet var fullt med röster om hur en framtida kulturpolitik skulle kunna formuleras. Det var tydligt att det finns en stark medvetenhet och vilja att få upp kulturpolitiken på agendan under valåret 2018. Intresset visade att Folk och Kultur kan skapa en plattform där dessa samtal kan utvecklas, och där det finns möjlighet för kultursektorn att mobilisera sig och gemensamt visa på vikten av en stark kulturell infrastruktur för ett demokratiskt samhälle.

Vi arrangerade även en försmak av Folk och Kultur onsdagen 5 juli på Länsteatern på Gotland. Tanken var att publiken skulle få uppleva hur Folk och Kultur kommer att se ut i praktiken. Vi bjöd på varmkorv och folköl som en kontrast mot allt rosévin och fina snittar som Almedalen vanligtvis består av. Länsteatern på Gotland spelade monologen Mr Gotland med Lennart Bäck musiksatt av Thomas Sundström. Sedan fick organisationer som har anmält intresse för att få arrangera seminarier under Folk och Kultur berätta om sina idéer. Det var bland annat Mika Romanus, Teaterförbundet, Therese Bengard, Hela Sverige ska leva och Maria Sundling Grundtman, Svensk Scenkonst. Efteråt fanns det möjlighet för besökarna att diskutera med teamet bakom Folk och Kultur och ställa frågor om hur konventet kommer att se ut.”

Mattias Viktor Desac
Koordinator Länsteatrarna

Läs mer om Folk och Kultur här.

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.