Länsteatrarnas fanns på plats i Almedalen i juni 2017 för att informera om Folk och Kultur. Mattias Desac är projektkoordinator och skriver en kort rapport:

Foto Ulf Aneer

”Folk och Kultur arrangerade två evenemang under årets Almedalen. Det första ägde rum 3 juli och var en kultursalong där syftet var att skapa en öppen och avslappnad miljö för samtal om kulturpolitik. Konferencier var Marika Lagercrantz och det blev många diskussioner om på vilket sätt kulturlivet kan bidra till samhällsbygget, och huruvida konst och kultur är en kostnad eller en samhällelig resurs. Engagemanget var stort och rummet var fullt med röster om hur en framtida kulturpolitik skulle kunna formuleras. Det var tydligt att det finns en stark medvetenhet och vilja att få upp kulturpolitiken på agendan under valåret 2018. Intresset visade att Folk och Kultur kan skapa en plattform där dessa samtal kan utvecklas, och där det finns möjlighet för kultursektorn att mobilisera sig och gemensamt visa på vikten av en stark kulturell infrastruktur för ett demokratiskt samhälle.

Vi arrangerade även en försmak av Folk och Kultur onsdagen 5 juli på Länsteatern på Gotland. Tanken var att publiken skulle få uppleva hur Folk och Kultur kommer att se ut i praktiken. Vi bjöd på varmkorv och folköl som en kontrast mot allt rosévin och fina snittar som Almedalen vanligtvis består av. Länsteatern på Gotland spelade monologen Mr Gotland med Lennart Bäck musiksatt av Thomas Sundström. Sedan fick organisationer som har anmält intresse för att få arrangera seminarier under Folk och Kultur berätta om sina idéer. Det var bland annat Mika Romanus, Teaterförbundet, Therese Bengard, Hela Sverige ska leva och Maria Sundling Grundtman, Svensk Scenkonst. Efteråt fanns det möjlighet för besökarna att diskutera med teamet bakom Folk och Kultur och ställa frågor om hur konventet kommer att se ut.”

Mattias Viktor Desac
Koordinator Länsteatrarna

Läs mer om Folk och Kultur här.

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.