Utifrån det vanligt förekommande ”jag förstår inte samtida dans” vill Martin Forsberg, chef på Norrdans, med sitt senaste verk Proxy vända på idén om förståelse och skapa upplevelser unika för varje åskådare. 

Martin Forsberg, foto Norrdans.

Både i sin roll som koreograf och som Norrdans konstnärlige ledare är Martin Forsberg känd för sin förmåga att vilja och lyckas kommunicera med sin publik. I höst skapar han ett eget verk för Norrdans i samarbete med scenografen Chrisander Brun och kompositören SØS Gunver Ryberg. Den konstnärliga trion strävar efter att publikens personliga upplevelse ska ställas i första rummet. Utifrån det vanligt förekommande ”jag förstår inte samtida dans” vill Martin, Chrisander och SØS vända på idén om förståelse och skapa upplevelser unika för varje åskådare. Tillsammans med Norrdans åtta dansare undersöks beståndsdelarna av vad kommunikation innebär och våra förväntningar på teaterrummet. Enligt uppgift kan vi förvänta oss asymmetri, intensiva ordlösa diskussioner och kanske en möjlighet att hålla någon i handen…

Proxy vill vara ditt ombud, dina fantasier och de där ryckningarna kroppen gör, just innan du somnar, säger Martin Forsberg.

Proxy har premiär den 5 oktober och riktar sig till en publik från 12 år och uppåt.

Läs mer om Martin Forsberg, Chrisander Brun – scenograf, SØS Gunver Ryberg – kompositör.

Läs mer om Norrdans.

 

 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.