Det är med hela tre dansverk som Norrdans lämnar Härnösand och nästintill ockuperar Norrland denna höst. På gator och torg i Jämtland/Härjedalen via bibliotek i Kiruna till Bildmuseet i Umeå möts du av denna turnerande dansfestival.

 -Vi har en dansskuld till medborgarna och nu gasar vi oss ur de senaste 18 månadernas osäkerhet! säger Martin Forsberg, Norrdans konstnärlige ledare.

If Only I Knew och One One One, signerade den schweizisk-grekiska koreografen Ioannis Mandafounis, är två av de tre verken. If Only I Knew  kan beskrivas som en kroppslig stormning av bibliotek i största möjliga tystnad. På bibliotek, bland böcker och bokhyllor, kommer besökarna mötas av dansarnas ljudlösa och samtidigt rebelliska rörelser. Verket utformas och anpassas efter situationer och upplevelser i nuet där det befinner sig. Ioannis kallar detta för omedelbar dramaturgi och berättande.

Norrdans, One One One, foto Lia Jacobi

Konceptet för One One One innefattar en stol och en dansare. När en person ur publiken sätter sig på stolen dansar dansaren så länge ögonkontakten inte bryts. Detta verk är anpassat för det offentliga rummet i likhet med If Only I Knew. Norrdans framförde nyligen One One One på vaccinenheten i Härnösand. Verket erbjöds då i väntrummet för de som väntade sina 15 minuter.

Norrdans, Pianofavoriter, foto Carl Thorborg

Pianofavoriter med Norrdans bjuder in publiken till en kavalkad av musikhistoria insmord i en fluffig och drömsk fangirl-kultur. I koreografi av Martin Forsberg och text av dansaren Rebecka Berchtold möter vi kompaniets dansare, en pianist och sönderspelade klassiker från tidernas största genier. Medresande på turnén är även en konstutställning skapad av eleverna på Sundsvall Kulturskola.

Se en trailer för Pianofavoriter med Norrdans här.

Se en trailer för One One One här.

Se en trailer för If Only I Knew här.

Mer info på Norrdans hemsida här.

Text: Anna Berntzén/Norrdans

Bilden överst: Norrdans, If Only I Knew, foto Lia Jacobi

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.