Det är med hela tre dansverk som Norrdans lämnar Härnösand och nästintill ockuperar Norrland denna höst. På gator och torg i Jämtland/Härjedalen via bibliotek i Kiruna till Bildmuseet i Umeå möts du av denna turnerande dansfestival.

 -Vi har en dansskuld till medborgarna och nu gasar vi oss ur de senaste 18 månadernas osäkerhet! säger Martin Forsberg, Norrdans konstnärlige ledare.

If Only I Knew och One One One, signerade den schweizisk-grekiska koreografen Ioannis Mandafounis, är två av de tre verken. If Only I Knew  kan beskrivas som en kroppslig stormning av bibliotek i största möjliga tystnad. På bibliotek, bland böcker och bokhyllor, kommer besökarna mötas av dansarnas ljudlösa och samtidigt rebelliska rörelser. Verket utformas och anpassas efter situationer och upplevelser i nuet där det befinner sig. Ioannis kallar detta för omedelbar dramaturgi och berättande.

Norrdans, One One One, foto Lia Jacobi

Konceptet för One One One innefattar en stol och en dansare. När en person ur publiken sätter sig på stolen dansar dansaren så länge ögonkontakten inte bryts. Detta verk är anpassat för det offentliga rummet i likhet med If Only I Knew. Norrdans framförde nyligen One One One på vaccinenheten i Härnösand. Verket erbjöds då i väntrummet för de som väntade sina 15 minuter.

Norrdans, Pianofavoriter, foto Carl Thorborg

Pianofavoriter med Norrdans bjuder in publiken till en kavalkad av musikhistoria insmord i en fluffig och drömsk fangirl-kultur. I koreografi av Martin Forsberg och text av dansaren Rebecka Berchtold möter vi kompaniets dansare, en pianist och sönderspelade klassiker från tidernas största genier. Medresande på turnén är även en konstutställning skapad av eleverna på Sundsvall Kulturskola.

Se en trailer för Pianofavoriter med Norrdans här.

Se en trailer för One One One här.

Se en trailer för If Only I Knew här.

Mer info på Norrdans hemsida här.

Text: Anna Berntzén/Norrdans

Bilden överst: Norrdans, If Only I Knew, foto Lia Jacobi

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.