Publikrestriktionerna skärps ytterligare fr.o.m. den 23 december, det meddelade regeringen vid en presskonferens idag. Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto och Michael Johansson, verksamhetsledare, kommenterar smittskyddsåtgärderna:

—Jag vet att våra teatrar kommer att fortsätta att göra allt för att vara den trygga miljö som vi varit under hela Coronapandemin, säger Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto. Vi längtar efter vår publik och vill att de skall känna dig trygga tillsammans med oss.

—När nu restriktionerna åter skärps så ställs våra länsteatrar åter inför utmaningar i att utföra sina uppdrag och att kunna spela för sin publik, säger Michael Johansson, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige. Samtidigt vet vi att länsteatrarna är ansvarstagande och kan bedriva sin verksamhet på ett smittsäkert sätt. Därför är det problematiskt när publikantalet begränsas genom kraven på avstånd i salongerna. Inte minst får detta negativa ekonomiska konsekvenser för de länsteatrar med hög självfinansiering, därför behövs kraftiga krisstöd både från stat och regioner så länge som restriktionerna gäller.

Dessa skärpta restriktioner rör teatrar:

Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster, oavsett om de har vaccinationsbevis eller inte.

För tillställningar med fler än 500 deltagare krävs vaccinationsbevis samt avstånd mellan sällskapen och max 8 personer per sällskap.

Se presskonferensen här.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.