Publikrestriktionerna skärps ytterligare fr.o.m. den 23 december, det meddelade regeringen vid en presskonferens idag. Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto och Michael Johansson, verksamhetsledare, kommenterar smittskyddsåtgärderna:

—Jag vet att våra teatrar kommer att fortsätta att göra allt för att vara den trygga miljö som vi varit under hela Coronapandemin, säger Länsteatrarna i Sveriges ordförande Robert Uitto. Vi längtar efter vår publik och vill att de skall känna dig trygga tillsammans med oss.

—När nu restriktionerna åter skärps så ställs våra länsteatrar åter inför utmaningar i att utföra sina uppdrag och att kunna spela för sin publik, säger Michael Johansson, verksamhetsledare Länsteatrarna i Sverige. Samtidigt vet vi att länsteatrarna är ansvarstagande och kan bedriva sin verksamhet på ett smittsäkert sätt. Därför är det problematiskt när publikantalet begränsas genom kraven på avstånd i salongerna. Inte minst får detta negativa ekonomiska konsekvenser för de länsteatrar med hög självfinansiering, därför behövs kraftiga krisstöd både från stat och regioner så länge som restriktionerna gäller.

Dessa skärpta restriktioner rör teatrar:

Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster, oavsett om de har vaccinationsbevis eller inte.

För tillställningar med fler än 500 deltagare krävs vaccinationsbevis samt avstånd mellan sällskapen och max 8 personer per sällskap.

Se presskonferensen här.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.