Den 5 september 2014 presenterade Västerbottensteatern och UngHästen en annorlunda valvaka med stand up av Lasse Nilsen & Per Wernolf och improvisationsteater i Folkparken i Skellefteå. Politiker från kommunfullmäktige var inbjudna som hemliga gäster och UngHästen lovade att ta pulsen på dem med frågor som: Vad gäller för oss och för vår framtid? Vem är mest lämpad att styra Sveriges näst rikaste kommun? Man ställde sig också frågan: Vad är ett löfte och kan man tävla i politik? Vi frågade Pär Löfbom, marknadsförare på UngHästen hur det gick.

Hej Pär Löfbom, hur gick det på impron i fredags?
Det var en fantastisk kväll som började med den vilda stand up-föreställningen Koalitionen med Per Wernolf och Lasse Nilsen från Stockholm. I andra akten bjöds publiken på en rolig och annorlunda improföreställning. Här skapade UngHästens skådespelare  Niklas Larsson Lirell, Matilda Kjellmor och David Åkerlund med hjälp av improvisatören Per Wernolf och pianisten Mattias Kågström en inblick i de lokala partiernas vardag och deras tankar om framtiden.

Vad hände?
Inbjudna politiker från samtliga partier i kommunfullmäktige fanns på plats för att ge lite input kring sin politik.

Vilken var kvällen höjdpunkt?
När improvisatörerna genom sin sång skapade en ny politisk slogan och löste problemen hur Skellefteå ska bli 80 000 invånare. När politikerna styrde improvisatörerna i ett kaosartat kommunmöte.

Vad var dåligt?

Politikerna kunde fått mer utrymme.

Vilka var de hemliga gästerna?

Alla politiska partirepresentanter: Andreas Westerberg (Fp), Gunilla Hedlund (C), Åsa Gustavsson (Kd), Kicki Öhman (Mp), Micaela Molin (M), Viktoria Lindholm (S) och Joakim Wallström (V)

Fick ni några överraskningar eller spännande löften från politikerna?
Nej, inga nya löften.

Berätta kort om ert evenemang, syftet – blev det som ni tänkt?
Jodå, och om fyra år blir det ännu bättre!

Har politikerna humor?
Ja absolut! Visades inte minst när Andreas från Folkpartiet fick igång alla att sjunga ”We shall overcome”.

Scenkonstbolaget, UngHästen, Impro inför valet 2014, foto Stefan Dahlqvist

Scenkonstbolaget, UngHästen, Impro inför valet 2014, foto Stefan Dahlqvist

 

Bilden överst: Scenkonstbolaget, UngHästen, Impro inför valet 2014, foto Stefan Dahlqvist

Boka din plats på Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas dialogmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige hälsar dig som förtroendevald hjärtligt välkommen till årets dialogmöte i Stockholm. Mötet sker lunch till lunch den 17-18 augusti. Mötet börjar den 17 augusti kl. 12.00 med en gemensam lunch på Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 18 augusti efter gemensam lunch. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Den 17 augusti kommer vi börja med att diskutera Länsteatrarna i Sverige som organisation. Länsteatrarnas styrelse och kansli kommer presentera sig och berätta om verksamheten och vad vi blickar framemot.

Den 18 augusti har vi även bjudit in gäster som kommer och samtalar med oss. Denna gång gästas vi av ordföranden för Fackförbundet Scen och Film Simon Norrthon samt Mikael Brännvall som är VD för Svensk Scenkonst.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 7 juli.
Eventuell avanmälan sker senast den 1 augusti, annars debiteras hela deltagaravgiften.

Varmt välkommen!    Jag godkänner att denna anmälan är bindande och att avanmälan måste ske senast den 1 augusti, annars debiteras hela anmälningsavgiften.