Den 5 september 2014 presenterade Västerbottensteatern och UngHästen en annorlunda valvaka med stand up av Lasse Nilsen & Per Wernolf och improvisationsteater i Folkparken i Skellefteå. Politiker från kommunfullmäktige var inbjudna som hemliga gäster och UngHästen lovade att ta pulsen på dem med frågor som: Vad gäller för oss och för vår framtid? Vem är mest lämpad att styra Sveriges näst rikaste kommun? Man ställde sig också frågan: Vad är ett löfte och kan man tävla i politik? Vi frågade Pär Löfbom, marknadsförare på UngHästen hur det gick.

Hej Pär Löfbom, hur gick det på impron i fredags?
Det var en fantastisk kväll som började med den vilda stand up-föreställningen Koalitionen med Per Wernolf och Lasse Nilsen från Stockholm. I andra akten bjöds publiken på en rolig och annorlunda improföreställning. Här skapade UngHästens skådespelare  Niklas Larsson Lirell, Matilda Kjellmor och David Åkerlund med hjälp av improvisatören Per Wernolf och pianisten Mattias Kågström en inblick i de lokala partiernas vardag och deras tankar om framtiden.

Vad hände?
Inbjudna politiker från samtliga partier i kommunfullmäktige fanns på plats för att ge lite input kring sin politik.

Vilken var kvällen höjdpunkt?
När improvisatörerna genom sin sång skapade en ny politisk slogan och löste problemen hur Skellefteå ska bli 80 000 invånare. När politikerna styrde improvisatörerna i ett kaosartat kommunmöte.

Vad var dåligt?

Politikerna kunde fått mer utrymme.

Vilka var de hemliga gästerna?

Alla politiska partirepresentanter: Andreas Westerberg (Fp), Gunilla Hedlund (C), Åsa Gustavsson (Kd), Kicki Öhman (Mp), Micaela Molin (M), Viktoria Lindholm (S) och Joakim Wallström (V)

Fick ni några överraskningar eller spännande löften från politikerna?
Nej, inga nya löften.

Berätta kort om ert evenemang, syftet – blev det som ni tänkt?
Jodå, och om fyra år blir det ännu bättre!

Har politikerna humor?
Ja absolut! Visades inte minst när Andreas från Folkpartiet fick igång alla att sjunga ”We shall overcome”.

Scenkonstbolaget, UngHästen, Impro inför valet 2014, foto Stefan Dahlqvist

Scenkonstbolaget, UngHästen, Impro inför valet 2014, foto Stefan Dahlqvist

 

Bilden överst: Scenkonstbolaget, UngHästen, Impro inför valet 2014, foto Stefan Dahlqvist

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.