Duon David och Fofo skapar nycirkus under ett residens på Östgötateatern och bjuder på ett performanceverk med löpning och måleri, samt middagshow för barn med popcorn, korv och glass i stora lass.

David och Fofo består av cirkusartisterna David Eriksson och Fouzia ”Fofo” Rakez. De har tidigare turnerat otaliga varv runt jorden med föreställningar i bland annat Las Vegas och operahuset i Sydney – och arbetat med kompanier som Cirkus Cirkör, Circus Flic Flac och La Soireé.

Nu återförenas de under ett residens på Östgötateatern för att återuppväcka partnerskapet som legat i dvala, och öppna upp en outforskad värld av experimentella upptåg som får publiken att tappa hakan. Under hösten planeras för fullt för två olika föreställningar och duon arbetar väldigt utforskande, utan varken regissör eller scenograf.

David och Fofo, foto Niclas Fasth.

Performance i källaren
Den första föreställningen, som inviger Östgötateaterns nya källarscen i Norrköping redan den 16 september, blir en svettig upplevelse där cirkus och löpning möter komik och måleri.

Drip Drop Dead blir ett intensivt performanceverk som utspelas på ett löpband. Med hjälp av färgpigment och svett kommer jag skapa konstverk på vita papper. På så sätt kommer föreställningen resultera i något beständigt. Cirkus handlar ju annars mycket om det unika ögonblicket, säger David Eriksson.

Festligt för barn
Höstens andra föreställning blir en unik upplevelse för den yngre teaterpubliken. I KORV – En dinner show för kids bjuds barnfamiljer till vackra Teaterbaren i Norrköping för en klassisk middagsföreställning, med inspiration från Tyskland och övriga Europa. Både David och Fofo har tidigare arbetat i liknande shower och länge velat översätta konceptet i en föreställning för barn.

– Vi ser gärna att publiken kommer i sina allra stiligaste festkläder för att hamna i den rätta stämningen. Menyn blir en typisk trerätters med popcorn och korv, och glass i stora lass. Allt det man drömde om som barn – det vill vi bjuda publiken på, förklarar David.

KORV – En dinnershow för kids har premiär måndag 31 oktober och spelas som lunchföreställning.

Till våren planeras för ännu mer cirkus och en tredje föreställning av David & Fofo. Residenset är en del av teaterchef Nils Polettis cirkusvision för Östgötateatern, där olika artister i residens kommer att varvas med internationella samproduktioner.

 Text: Erik Månsson/Östgötateatern

Läs mer här.

Bilden överst: Östgötateatern, David Eriksson och Fouzia ”Fofo” Rakez, foto Niclas Fasth.

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2022

Länsteatrarna och Västerbottensteatern bjuder in till vårmöte den 6-8 april 2022. Tillsammans kommer vi samlas på̊ Västerbottensteatern som nyligen flyttat in i ett nytt kulturhus. Vi kommer att samtala om valåret 2022, om kulturpolitik och om hur valet kan komma att påverka Sveriges Länsteatrar. Vi kommer bjuda in intressanta gäster och samtalspaneler. Utöver det kommer vi ta upp aktuella frågor kring länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss hur vi kan utvecklas som förening och som enskilda individer i våra respektive teatrar.


    Jag vill äta middag 6 april

    Jag vill äta lunch 7 april

    Jag vill äta middag 7 april    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.