Linda Stenberg på Byteatern, Mia Ringblom Hjertner på Oktoberteatern, Åsa Edgren på Regionteatern Blekinge Kronoberg, Camilla Ekelöf på Unga Spira och Paula McManus på ung scen/öst kan alla skriva nya titlar på sina visitkort. 

Linda Stenberg, foto Byteatern

Linda Stenberg är ny verkställande teaterchef på Byteatern Kalmar Länsteater och delar chefskapet med Daniel Rylander, som är konstnärlig teaterchef. Linda Stenberg har arbetat på Byteatern Kalmar Länsteater i tio år med ekonomi och personalfrågor. Hon har också fungerat som sekreterare i teaterns styrelse. Under de åren har Byteatern Kalmar Länsteater utvecklats, fått ökande anslag och ett nytt scenkonsthus. Linda tog över efter avgående teaterchef Mia Carlsson den första juli.

– Linda är en person som jag känner stark tillit till, vars personliga egenskaper jag värderar högt och som dessutom har en djup förståelse för och insikt i teaterns arbete, säger Daniel Rylander.  – Det känns tryggt och stimulerande att gå framtiden tillmötes med Linda och tillsammans med henne fortsätta utveckla teatern.

 Mia Ringblom Hjertner tillträdde som teaterchef på  Oktoberteatern i maj. Mia har arbetat med scenkonst i Sverige i snart 30 år, de senaste tio åren som regissör och chef. 2016 blev hon chef på Unga Spira på Smålands Musik och Teater. Hon har också varit ansvarig för unga på GöteborgsOperan och konstnärlig chef på Astrid Lindgrens värld. Mia efterträder Ninne Olsson.

– Vi är så glada över att Mia blir Oktoberteaterns nya teaterchef. Oktoberteatern har ett starkt arv att förvalta bland annat inom teater för barn och unga och där känner vi oss trygga med att Mia kommer att fortsätta att utveckla en teater som sätter barnens upplevelse i främsta rummet, säger Johanna Lindell, ordförande för Oktoberteaterns styrelse.

Åsa Edgren, foto Linda Himsel

Åsa Edgren är t.f. scenkonstchef och vd för Regionteatern Blekinge Kronoberg från och med den 1 augusti. Åsa är teaterledare och scenkonstproducent med en gedigen internationell karriär bakom sig och står för ett modernt ledarskap. Hon har en stark lokal förankring sedan uppväxten i Linnébygden och en god relation till Regionteatern.

– Regionteatern får nu, med Åsa Edgren, en person som har en gedigen erfarenhet och kunskap från de konstformer, teater och dans, som teatern har i uppdrag att producera till medborgarna, säger Lars Rejdnell, styrelseordförande Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Läs gärna en krönika av Åsa Edgren här.

Camilla Ekelöf började arbeta som konstnärlig chef för Unga Spira på Smålands Musik och Teater den 24 augusti. Hon efterträder Mia Ringblom Hjertner. Camilla Ekelöf är koreograf och dansare och har haft flera chefstjänster inom svenska kulturinstitutioner. Camilla är utbildad vid Danshögskolan i Stockholm, samt i New York, där hon arbetade som dansare under flera år. Under sju år var hon konstnärlig ledare och koreograf för Regionteater Väst i Borås, och det var där som intresset för den yngre, ibland brutalt ärliga publiken, fick fäste. Hon koreograferar även för musikteater, teater och opera.

– Med Camilla får vi inte bara en enorm kompetens inom scenkonst för barn och unga, säger Ulrika Josefsson, t.f. verksamhetschef på Smålands Musik och Teater. – Hon är även en stark och klok ledare som inte räds att testa nytt. Jag är också övertygad om att vi som bor och verkar i länet kommer märka av Camillas sätt att ta barn och barnkultur på allvar.

Paula McManus, foto ung scen/öst

Paula McManus har utsetts till ny konstnärlig ledare för Östgötateaterns barn- och ungdomsscen ung scen/öst. Hon tillträder den 1 december. Paula McManus är dramatiker, regissör och skådespelare. Hon har medverkat i ett rad filmer och tv-program och skrivit pjäser för bland andra Dalateatern, Estrad Norr och Teater Västmanland. Hon efterträder AnnaLina Hertzberg. Hösten 2020 är Paula regissör för ung scen/östs klassrumsföreställning Orka mera – orientera.

– Paula har en sällsam förmåga att skapa ett tryggt och öppet klimat runt sig, som är själva förutsättningen och grunden för att bygga en modig arbetsplats för halsstarrig scenkonst, säger Nils Poletti, teaterchef för Östgötateatern. – Hon har en gedigen erfarenhet av scenkonst för barn och unga och ett säreget, uppriktigt och modigt konstnärskap som bjuder in, utmanar och roar.

 

 

 

 

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2022

Länsteatrarna i Sverige och Västanå Teater bjuder in till höstmöte 7-9 december 2022. Vi är inbjudna till Västanå Teater i Sunne för att uppleva Västanå Jul. Utöver fantastiska samtal om scenkonsten så diskuterar vi aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Under medlemsmötet beslutar vi om kommande årets verksamhet och budget. Självklart blir det också tid för enskilda samt gemensamma överläggningar. Som vanligt kommer vi få ta del av fantastisk scenkonst. Välkommen till Västanå Teater, Berättarladan 1 i Sunne! Anmäl dig senast 7 november.


  Jag vill äta middag 7 december

  Jag vill äta lunch 8 december

  Jag vill äta middag 8 december

  Jag vill äta lunch 9 december

  Jag vill bli hämtad med buss till och från Sunne.

  Jag tar mig till Västanå Teater på egen hand.  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.